У Кропивницькому працівників комунальних служб навчають основам мінної безпеки (ФОТО)

Червень 15, 2023 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

Піротехніки та медики аварійно-рятувального загону спеціального призначення навчали працівників комунальних служб основам мінної безпеки та правилам надання першої невідкладної допомоги.

У Кропивницькому працівників комунальних служб навчають основам мінної безпеки

У Кропивницькому працівників комунальних служб навчають основам мінної безпеки

У Кропивницькому працівників комунальних служб навчають основам мінної безпеки


Аби знизити ризики ушкоджень у разі знаходження вибухонебезпечних предметів, під час заняття їм розповіли про види боєприпасів, які найчастіше зустрічаються на деокупованих територіях, їх вибухові характеристики та можливі приховані загрози у вигляді пасток. Сапери провели з відвідувачами, що завітали до аварійно-рятувального загону спеціального призначення, чіткий інструктаж. Зокрема, зорієнтували, на що звертати особливу увагу при виконанні робіт з благоустрою постраждалих населених пунктів. Головне, чого намагалися досягти інструктори, - навчити слухачів розпізнавати ВНП за зовнішніми ознаками та впевнено і злагоджено діяти у разі їх виявлення. Адже дотримання чіткого алгоритму дій під час знаходження боєприпасів - запорука безпеки. У такій роботі не слід поспішати, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку. Бути обережним, уважним та зосередженим - це важливо!

Медична підготовка, у свою чергу, передбачала оволодіння навичками надання першої допомоги постраждалим при переламах кінцівок, травмах, опіках та інших ураженнях. Учасники тренінгу у супроводі інструктора практикувалися у проведенні серцево-легеневої реанімації, накладанні джгутів, тиснучих пов’язок та шин.

Сьогодні бути обізнаним з питань мінної безпеки та правил надання долікарської допомоги – це жорстка вимога часу! Зважати на потенційну небезпеку повинен кожен. А знання та впевнені навички дій в екстремальних ситуаціях дійсно здатні врятувати життя.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool