У Кропивницькому на ВІЛ протестували понад сто осіб

Травень 31, 2022 | Новини | Переглядів: 1506 | Коментарі: 0

У рамках тижневої акції «Здоров’я – це наш код нації», приуроченої до Дня пам’яті померлих від СНІДу, благодійні організації протестували на ВІЛ понад сто осіб.

З нагоди пам’ятної дати БО «100 відсотків життя. Кропивницький» та ОБФ "Повернення до життя" у період з 13 по 20 травня запрошували до себе в офіси всіх бажаючих безкоштовно протестуватися на ВІЛ те гепатит С. До того ж, соціальні працівники проводили тестування в районах та містах Кіровоградщини (зокрема, Смоліно, Новгородка, Світловодськ, Добровеличківка, Новоукраїнка). Загалом свій ВІЛ-статус дізналися 78 осіб, з них утрьох виявлено гепатит С.

У рамках акції, в День вишиванки, на центральній площі Кропивницького соціальні працівники протестували на ВІЛ та гепатит С 30 осіб, з яких у чотирьох виявили гепатит. Серед протестованих – жителі з Кропивницького та внутрішньо переміщені особи Харкова, Києва та Київської області.

Серед перехожих було поширено 25 оральних (слинних) тестів на ВІЛ для само тестування, а також візитівки, інформаційні буклети та браслети «Ніт ВІЛ».

- Я прочитала про акцію у ЗМІ, тому прийшла перевірити своє здоров’я. Подібні акції в наш час дуже корисні, адже зараз, коли думки про війну, ми забуваємо про своє здоров’я, - каже жителька міста Ірина.

 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool