У Кропивницькому на «Шкільному» відбувся вечір-елегія

Березень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 1100 | Коментарі: 0

Весна… Напевно, не знайдеться людини, яка б не любила весну. За що ми любимо весну?

За яскраве сонечко, за звук талої води, що капає з дахів, за оновлення наших надій і сподівань. Шевченко - теж весна. Весна українського народу. Поштовх до пробудження національної свідомості кожного українця.

7 березня на засіданні жіночого клубу за інтересами «Мальва» у приміщенні бібліотеки-філії №8, що на Шкільному мікрорайоні, відбувся вечір-елегія «Весна починається з Шевченка». Присутні ще раз згадали про тяжке і водночас плідне життя українського генія у поетичному альбомі

«Тарас Григорович Шевченко – великий поет і художник». Також працівники бібліотеки ознайомили гостей з виставкою – портрет «Живе Шевченківське слово», а паралельно звучала поезія Шевченка, яку декламувала бібліотекар читального залу. Бажаючі взяли участь у вікторині « З якого вірша ці рядки ?..».

Без уваги не залишилась болюча тема в житті Кобзаря у відео презентації «Доля жінки у творчості Шевченка». Такого полум’яного материнства, такого апофеозу жіночого кохання і жіночої муки не знайти, мабуть, у жодного з поетів світу. Нещасливий в особистому житті, Шевченко найвищу і найчистішу красу бачив у жінці, матері. Прикро, але справжня народна слава і жіноча любов прийшли до Тараса Шевченка вже після його смерті.

Надихнувшись розповідями про роль і місце жінки у житті Шевченка, присутні жінки за чаюванням у теплій, дружній атмосфері розповідали про свої жіночі долі – злети і падіння, згоди і незгоди, кохання та мрії. А бібліотекарі в свою чергу ще раз нагадали, що найдорожче, у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою.
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool