У Кропивницькому на Кущівці відбулася рейдова перевірка

Грудень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 766 | Коментарі: 0

Найбільш вразливими верствами населення щодо різних небезпек у побуті є літні люди, одинокі громадяни похилого віку, а також діти. 

Особливо небезпечним є осінньо-зимовий період, оскільки люди починають активно користуватись обігрівачами. У зв'язку з цим виникає ризик виникнення пожеж внаслідок порушення правил експлуатації побутових електричних та газових приладів, печей та груб.

З метою попередження виникнення надзвичайних подій, травмування і загибелі людей фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил безпечної життєдіяльності.

Так, 9 грудня у мікрорайоні Кущівки, що в обласному центрі, рятувальники спільно з поліцейськими ГУ НП та фахівцями Подільського територіального центру соціального обслуговування відвідали будинки громадян, які належать до категорії вразливих верств населення, які потребують особливої уваги та піклування. Учасники рейду зустрілись з літніми людьми, самотніми пенсіонерами, багатодітними родинами та нагадали правила безпечної життєдіяльності, дали рекомендації стосовно безпечного використання пічного опалення, газового обладнання та електричних побутових приладів, застерегли від необережних вчинків, які можуть призвести до біди. Також кропивничанам нагадали про необхідність слідкувати за справністю електромережі та вентиляції у помешканні, розповіли про небезпеку отруєння чадним газом та перші ознаки його, а також пояснили, як діяти у випадку різних надзвичайних подій. Головний акцент було зроблено на необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті та неприпустимості експлуатації несправних і саморобних обігрівальних пристроїв.

У процесі проведення роз'яснювальної роботи рятувальники розповсюдили листівки із застереженнями та номером виклику Служби порятунку - “101”.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool