У Кропивницькому містянам в магазинах доводиться купляти одноразові пакети

Грудень 13, 2021 | Новини | Переглядів: 1153 | Коментарі: 0

Декілька днів городяни, приходячи за покупками в супермаркети, платять гроші за колись безкоштовні целофанові пакети, повідомляє FOTOINFORM.NET

З 10 грудня безкоштовні пакети для пакування харчів почали коштувати якісь гроші. Кожен магазин чи супермаркет виставляє свої ціни на ці пакети. Так, в одній із мереж супермаркетів у Кропивницькому за пакет без ручок беруть 9 коп., а з ручками вже 12 копійок.

«Для екології це дуже добре, що хочуть знизити поліетиленовий тиск на планету, але для бідних покупців це все ж лишні кошти, які потрібно віддати за такі пакети. Хотілося, щоб пакували у багаторазові пакети, які можна було б використовувати декілька разів. А так зараз ті ж самі пакети вартують грошей, а потрібно, скоріш за все, переходити на екологічний пакувальний матеріал», - ділиться своїми думками покупчиня супермаркету.

«Тепер іду за покупками зі своїми торбинками, щоб не купувати поліетиленові пакети в магазині. Згадую, що так робив декілька десятків років тому. Жалкую, що не збереглася авоська з того часу. Хто ж знав, що вернуться часи, коли «універсальне пакування» ще стане в пригоді», - каже дідусь в магазині.

Нагадаємо, що з 10 грудня 2021 року вступив в дію Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool