У Кропивницькому людей з інвалідністю навчають водінню автомобіля (ФОТО)

Листопад 17, 2023 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині люди з інвалідністю можуть отримати водійські права – послугу з відповідного навчання надає обласний комунальний навчально-курсовий комбінат «Аграрник» Кіровоградської обласної ради.

Про це розповів його керівник Олег Тарасенко.

Для того, щоб надати людям з інвалідністю можливість навчитися кермувати автомобілем, комбінат придбав спеціально обладнаний автомобіль Škoda Fabia. Таким чином у закладі виконують засади Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

«Вже зараз ця послуга користується популярністю. Та я передбачаю, що справжній ажіотаж на неї чекає після нашої перемоги. Дуже багато наших захисників отримали поранення різних ступенів тяжкості. Переконаний, що багато хто з них після одужання захоче отримати нові можливості. Користування автомобілем зараз – не розкіш, а необхідність. Особливо це стосується людей з інвалідністю», – наголосив директор «Аграрника» Олег Тарасенко.

На жаль, не всі зможуть навчатися кермувати авто. Законодавством передбачено: для того, щоб отримати таку можливість, люди з інвалідністю мають пройти медико-соціальну експертизу (МСЕК). Лише після отримання відповідної довідки їх допускають до навчання. Для цього потрібно написати заяву на ім’я директора комбінату та надати паспорт (якщо це ID-картка, то ще й довідку про реєстрацію фізичної особи), реєстраційний номер облікової картки платника податків та дві фотографії 3*4. На основі перелічених документів з людиною укладають договір про надання послуг та навчання.

У Кропивницькому людей з інвалідністю навчають водінню автомобіля

У Кропивницькому людей з інвалідністю навчають водінню автомобіля

У Кропивницькому людей з інвалідністю навчають водінню автомобіля

Як повідомив директор «Аграрника» Олег Тарасенко, перше заняття інклюзивної групи проходить очно – курсанти мають познайомитися з викладачем, дізнатися про його вимоги та особливості навчання. Для того, щоб забезпечити доступ людей з інвалідністю до приміщення комбінату, тут облаштували спеціальний підйомник.

Всі інші теоретичні заняття проходять онлайн. Таке рішення в комбінаті прийняли для того, щоб не наражати людей на небезпеку в разі ракетних чи дронових атак.

Протягом місяця курсанти вивчають теорію, маються на увазі правила дорожнього руху. Після цього потрібно скласти екзамен в Територіальному сервісному центрі МВС України. При цьому немає різниці, де саме складати іспит. Тобто, навчаючись у Кропивницькому, проекзаменуватися можна в Черкасах, Вінниці чи Ужгороді, головне, аби там був ТСЦ МВС України.

Після складання теорії курсанти приступають до практичних занять. Протягом 20 академічних годин вони мають оволодіти всіма тонкощами водіння автомобіля. Екзамен у курсантів «Аграрника» безпосередньо приймає його директор Олег Тарасенко.

«Моя мета – щоб люди не просто їздили, а щоб передбачали дорожню ситуацію на крок уперед», – підкреслив посадовець.

Після складання іспиту з водіння в комбінаті на курсантів чекає ще один – в Територіальному сервісному центрі МВС України. Лише після цього людина отримує права.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool