У Кропивницькому головний рятувальник області розповів про обстеження укриттів

Червень 13, 2023 | Новини | Переглядів: 1117 | Коментарі: 0

З 2 по 8 червня на території області були проведені комісійні обстеження укриттів, перевірені їх доступність та відповідність встановленим вимогам.

На сьогоднішній день в області обліковано 2378 об’єктів укриття, із яких 652 захисні споруди цивільного захисту (150 сховищ та 502 протирадіаційних укриття) та 1726 найпростіших укриттів.

Впродовж тижня співробітники Головного управління ДСНС у Кіровоградській області та його підпорядкованих підрозділів у складі робочих груп спільно з представниками органів місцевої влади, самоврядування та працівниками Національної поліції цілодобово здійснювали обстеження захисних споруд цивільного захисту області. У першу чергу, перевірялися укриття, призначені для захисту населення.

Під час інспектування особлива увага зверталася на цілодобову доступність для населення місць укриттів та можливість їх використання за призначенням. У разі потреби балансоутримувачам сховищ надавалися рекомендації щодо їх приведення у належний стан.
Так, станом на 8 червня на Кіровоградщині проведено обстеження захисних споруд в обсязі 100% від запланованого. Всього за цей час здійснено оперативне комісійне обстеження 2378 об'єктів фонду захисних споруд, з яких 2212 придатні до використання за призначенням із безперешкодним доступом до них для населення, 162 - непридатні та 4 - зачинено.

Результати обстежень показали, що 30 захисних споруд, а саме: 16 сховищ та 14 протирадіаційних укриттів, які були оцінені як неготові, можливо буде вже найближчим часом привести у готовність.

Непридатні до використання, зокрема й ті, у яких відсутня потреба, будуть зняті з обліку.

Наразі робота з обстеження сховищ завершена, але, за словами головного рятувальника області, питання готовності фонду захисних споруд постійно перебувають у фокусі уваги підрозділів ДСНС. Адже Служба порятунку завжди готова до тісної співпраці з органами місцевої влади та самоврядуванням заради спільного результату на користь наших громадян та заради їх безпеки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool