У Кропивницькому до Всесвітнього дня туризму відкрили виставку

Вересень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 780 | Коментарі: 0

27 вересня 2018 року в обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Мандруючи рідним краєм» присвячену до Всесвітнього дня туризму. 

Саме сьогодні світова громадськість відзначає це відносно нове для суспільства свято. Глобалізація економіки, розвиток медіа сфери ставить перед світовим співтовариством нові виклики.

Туризм сьогодні в економічно розвинених країнах є тою відповіддю, що світ надає глобальним процесам. Сидячи вдома за комп’ютерам людина може віртуально подорожувати світом, але більшість громадян сьогодні надають перевагу все таки реальним подорожам. Світова тенденція розвитку туризму має багато напрямків. В Україні сьогодні активно розвивається так званий зелений туризм, хоча і інші напрямки дають можливість потенційним туристам вибрати для себе оптимальний за ціною та якістю тур, як для себе особисто так і для всієї своєї родини. В економічно розвинених країнах частка валового внутрішнього продукту заробленого туристичною галуззю сягає вже майже до половини усіх прибутків бюджету.

2018 рік Європейський Союз оголосив Роком культурної спадщини. Україна перебуваючи в активному євроінтеграційному процесі не залишилася осторонь й підтримала ініціативу. Відзначення Року культурної спадщини в Україні дозволило передбачити додаткові кошти на оновлення музеїв, заповідників, а також пам'яток місцевого значення. Тому вибір робіт в експозиції, що представлена до огляду в обласному художньому музеї не випадковий. Тут представлені роботи виконані в незвичному поєднанні світлих та темних кольорів художниці - землячки, яка наразі мешкає у м. Біла Церква А. В. Преображенської-Ронікер «Синагога» (2015), «На розі вулиці Гоголя» (2015), «На Дворцовій» (2015). Пластичність ліній, сміливість форм та кольорова гамма нагадує про витонченість та вразливість пам’яток архітектури. Наголошує на необхідності зберегти їх для наступних поколінь. Органічно доповнює експозицію твір ще одного земляка, художника В. К. Волохова «Вхід до парку» (2005).

Роботи презентують глядачу неповторну красу нашого рідного краю. Вони є своєрідним промоушеном туристичного потенціалу нашої області, адже представляючи цікаві об’єкти спонукають глядача відвідати ці місця під час подорожей.

Микола Правда
Анна Недлінська 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool