У Кропивницькому до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відкрили виставку

Грудень 01, 2020 | Новини | Переглядів: 536 | Коментарі: 0

1 грудня 2020 року – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. До цієї дати Музей мистецтв підготував віртуальну виставку творів члена Національної спілки художників України, завідувача відділом музею-картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолія Кімнатного.

Кімнатний А.Д народився 22 березня 1980 року в Кіровоград. У 2003 році закінчив Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Початкове навчання та образотворче мистецтво». З 2002 року працює в Музеї мистецтв (Кіровоградському обласному художньому музеї), з 2007 року - на посаді завідуючого відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

В червні 2005 року став Лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави у номінації «За творчі досягнення».

У квітні 2012 року прийнятий до Національної спілки художників України. Також у 2012 року разом з групою художників (Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Євген Івасюта, Тетяна Стороженко, Андрій Надєждін) прийняв участь над створенням писанки для участі м. Кіровограда у параді писанок в рамках фестивалю «Країна мрій» (м. Київ).

. Кімнатний - один з організаторів та постійних учасників мистецької акції «Кіровоградщина – очима художників». Організатор та постійний учасник Великодніх Благодійних Аукціонів 2009 - 2019 рр. Проводить активну виставкову діяльність, є членом журі багатьох обласних конкурсів мистецького спрямування. У 2015 році у складі авторського колективу Музею став Лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва і мистецтвознавства імені О.О.Осмьоркіна за друкований проєкт - набір листівок «Кіровоградщина очима художників».

Анатолій Дмитрович приймає участь в багатьох Всеукраїнських, обласних, регіональних художніх виставках та пленерах. Під час цих пленерів ним створено багато робіт, присвячених мальовничим куточкам нашої області.
Провів декілька персональних виставок. Одна з них, персональна виставка саме до Всесвітнього дня боротьби зі Снідом була відкрита в стінах музею у 2008 року.

У вересні 2020 році приймав участь у художньому пленері до ювілею Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти». Проводить змістовну лекційну роботу, здійснює експертизу культурних цінностей, організовує та проводить цікаві майстер-класи з образотворчого мистецтва.

Працює в напрямку реалістичного мистецтва, в жанрах портрету, пейзажу, натюрморту, тематичної композиції. Надає перевагу техніці олійного живопису. Роботи Анатолія Кімнатного добрі, щирі, позитивні, як і сам митець, який має цілком заслужену популярність та авторитет серед колег по мистецькому цеху та команди музею. Анатолія Дмитровича люблять і поважають колеги, які часто звертаються до нього за порадою. Він творчо обдарована особистість, добро грає на піаніно. Твори митця зберігаються в Музеї мистецтв, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, Добровеличківському районному краєзнавчому музеї, Долинському районному краєзнавчому музеї, у зібранні Національного заповідника «Софія Київська», в приватних колекція України та за кордоном.

У ряді робіт, що представлені в віртуальній виставці, можна побачити спробу в алегоричній формі створити образ СНІДу.
Окремий експозиційний комплекс присвячений видатному виконавцю, композитору та музиканту Фредді Меркьюрі, який у 1991 році помер від СНІДу.

Деякі твори наповнені християнським світовідчуттям, адже православна церква на сьогодні приділяє багато уваги проблемі ВІЛ/СНІДу. Одна з робіт відображає текст молитви Божій Матері за здравіє ВІЛ-інфікованих людей.
В експозиції представлені твори, присвячені проведенню благодійних концертів Елтона Джона на Майдані Незалежності у м. Києві (червень 2007 року) та гурту «Queen» і Пола Роджерса на Площі Свободи у м. Харкові (вересень 2008 року).

Ганна Осіпова 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool