У Кропивницькому бібліотекарі представили книжкову виставку

Квітень 07, 2018 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

До уваги користувачів в бібліотеці – філії № 8, що на Шкільному, представлена книжкова виставка «Дари України, шедеври Європи».

Багата Україна народними ремеслами: кожний регіон вирізняється своїми звичаями, обрядами, промислами.

Одні славляться своєю керамікою, плетінням виробів з бісеру, інші дбайливо зберігають традиції майстрів – ткачів, які виготовляють килими, ліжники. Ще одні області багаті на різноманіття вишивальних технік. Про народні ремесла України розповідає розділ виставки «Світ рукотворного дива» .

Наш народ щедрий на таланти і в інших формах творчості: музика, архітектура, живопис… Але формат книжкової виставки не може вмістити в собі всю цю різноманітність, тож звернемо увагу лише на художню літературу, яка має найбільший вплив на розвиток і становлення людини. Розділ «Невичерпна духовна спадщина» презентує твори класиків української літератури: Т. Шевченка, Л.Українки, О.Гончара , В.Симоненка…

 Часто, прочитавши гарну книгу, ми хочемо ще раз пережити ті емоції, які подарував нам автор. І тоді на допомогу нам приходить кінематограф, адже багато книжкових героїв перебралося в яскравий та барвистий кадр кінофільму. «Шедеври літератури на екрані» познайомить допитливого читача з творами зарубіжних класиків, які були екранізовані.

Завжди, коли мова заходить про прекрасне, ми насамперед згадуємо ще один вид мистецтва – живопис. Як вражають нас полотна майстрів пензля, які жили і творили давно, але їхніми творами ми захоплюємося і понині. І саме про видатних художників Європи ділиться інформацією розділ виставки «Мистецтво на всі часи».

Тож не баріться, приходьте до бібліотеки.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool