У Кропивницький з Києва привезуть ікону Божої Матері

Грудень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

Сьогдні 25 грудня з Київського Свято-Введенського монастиря до нашого міста прибуде ікона Божої Матері «Непразна»

Зустріч святого образу о 12.00 у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці

З благословіння Високопреосвященнішого Іоасафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського та архиєпископа Фастівського Даміана намісника Київського Свято - Введенського монастиря святиня буде доставлена і перебуватиме у нашому місті.

Ікона Божої Матері «Непразна» (дослівно «вагітна») була виявлена у Грузії, в монастирі Дибри Руиїсько-Урбниської єпархії під час реставрації фресок XIV століття.

Ікона ілюструє Євангеліє про те, як святий праведний Іосиф дізнався, що заручена йому Діва «має в утробі від Духа Святого» і думав таємно відпустити Її.

Богородиця зображена на образі, піднявши праву руку до голови, утираючи сльози, а лівою вказує Іосифу, що «чоловіка не знає» і є Дівою.
Правлячий архієрей Руиїсько-Урбниської єпархії Грузинської Православної Церкви митрополит Іов (Акіашвілі) благословив у 2001 році написати список ікони «Непразна».

Образ поширився у Грузії і став одним з найбільш шанованих. Перед ним моляться про дарування дітей, просять допомоги під час вагітності та про виховання і благополуччя дітей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool