У Кропивницькому спростують радянські міфи про бої за обласний центр

Січень 12, 2023 | Новини | Переглядів: 1474 | Коментарі: 0

Регіональний центр наукових досліджень з історії України спростує радянські міфи та розповість про бої червоноармійців проти нацистів за Кіровоград у січні 1944 року.

На тематичний історичний лекторій 13 січня запрошує директор центру Борис Шевченко.

«У радянській історичній науці події в околицях тогочасного Кіровограда у січні 1944 року називалися Кіровоградською наступальною операцією, яку оцінювали як цілком успішну. Насправді, дослідивши архівні документи, ми бачимо, що операція була невдалою, втрати, які понесли радянські війська у живій силі і техніці були не співмірними з досягнутими результатами. Не було також ніяких боїв з німцями за кожний квартал Кіровограда», - зазначив Борис Шевченко.

За його словами головним фактором визволення нинішнього Кропивницького була чисельна перевага та легковажне ставлення червоноармійського командування до своїх бійців.

Лекція «Січень 1944 року: Битва за Кіровоград у світлі радянських міфів» розпочнеться о 14.00 у приміщенні освітньо-культурного простору «Гончаренко центр».

Попередня реєстрація: https://surl.li/ecnkk

Як уже повідомлялося, Регіональний центр наукових досліджень із історії України розмістив свої видання на сайті Державного архіву Кіровоградської області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool