У Кіровограді змінеться модель мережі пасажирського транспорту

Листопад 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1226 | Коментарі: 1

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Ольги Гонтарь, сьогодні у міській раді обговорюється безпосередньо модель мережі пасажирського транспорту в Кіровограді. Щоб остаточно визначитись, вивчається досвід інших міст України, проводяться консультатції з фахівцями, громадськістю міста.

Можливі два варіанти розвитку подій, підкреслила Ольга Гонтарь. У першому, який має умовну назву “Головний маршрут”, передбачається, що в Кіровограді функціонуватимуть декілька магістральних маршрутів, що пов’зуватимуть 101 мікрорайон, мікрорайон Жадова з Лелківкою як через центр міста, так і по вулиці Жовтневої революції і будуть обслуговуватись виключно автобусами великої і дуже великої місткості. Решта маршрутів будуть підвізними, на яких працюватимуть автобуси середнього класу. Такий варіант передбачає не тільки корінне реформування галузі, а й радикалну зміну свідомості у пасажирів, оскільки для посадки в автобус необхідно буде йти виключно на зупинку, лише там же, можливим буде і вихід з неї. Крім, того, в такому разі маємо бути готовими до необхідності пересадки, щоб дістатись до кінцевого пункту.
Плюсом такої моделі є значне зменшення кількості транспортних засобів. Магістральний маршрут обслуговуватимуть до 20 великих автобусів замість сотень маршруток, а на рейсах до мікрорайони кількість мікроавтобусів зменшиться за рахунок скорочення загальної довжини маршрутів.
За іншим варіантом, відзначила Ольга Гонтарь, загальна схема руху по Кіровограду, вироблена емпіричним шляхом впродовж багатоьх років, суттєво не зміниться, але будуть виключені дублюючі маршрути, такі, як №№1, 9а, 50, 107, 113.
Якою буде кількість транспортних засобів, їх пасажиромісткість в обох моделях визначать результати обстеження пасажиропотоків.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool