У Кіровограді затверджено нову мережу автобусних маршрутів

Листопад 08, 2012 | Новини | Переглядів: 2586 | Коментарі: 3

Сьогодні, 8 листопада, виконавчий комітет Кіровоградської міської ради затвердив нову мережу автобусних маршрутів загального користування міста Кіровограда.

Як повідомила під час засідання виконкому начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Ольга Гонтарь, нова маршрутна мережа має вирішити низку проблем, пов’язаних з організацією руху громадського транспорту в обласному центрі:
-оптимальна кількість транспортних засобів на маршрутах, наповненість салонів, відстоювання на кінцевих зупинках в години «пік»;
- розвантаження вулиць, особливо в центральній частині міста, ліквідація “гонок” між водіями;
- спонукання перевізників до оновлення рухомого складу
Відповідно до старої маршрутної мережі, відзначила Ольга Гонтарь, по вул. Велика Перспективна в даний час проходить 26 автобусних та 4 тролейбусних маршрута, загальна кількість транспортних одиниць складає – 387, з них автобусів великої та особливо великої місткості лише 17, та тролейбусів – 10 одиниць.
Крім того, в результаті зняття обмежень для проїзду по вулиці Великій Перспективній приватного легкового транспорту значно знизилася безпека дорожнього руху: інтенсивність руху на ділянці від вулиці Шевченка до вулиці Преображенської в середньому складає близько 916 одиниць транспорту на годину, а це майже на 30% вище норм, встановлених ДБН В.2.3-5-2001 “Вулиці та дороги населених пунктів», що, в свою чергу, негативно впливає на екологічну ситуацію в центрі міста. До цього слід додати надзвичайно велику інтенсивність руху пішоходів, зокрема учнів, в центральній частині міста.
Запропонована маршрутна мережа значно зменшує кількість маршрутів і траснпорту в центральній частині міста: залишається 12 автобусних, 5 тролейбусних маршрутів, які обслуговуватимуться 164 автобусами (130 малого класу та 34 – великої місткості) і 19 тролейбусами.
З мережі виключені дублюючі маршрути: 1, 9, 50, 107, 106, 120, замінено на автобусні маршрути у звичайному режимі руху: № 100 «Вул. генерала Жадова - Лісопаркова», № 101 «Вул. Генерала Жадова -Лісопаркова» - через вул. Пацаєва.
Новою маршрутною мережею, наголосила Ольга Гонтарь, впроваджуються додаткові графікові маршрути 4а, 8а, 14а, , 104а , 105 – які плануються ввести як додаткові у вечірній та піковий час, при цьому основні маршрути 4, 8, 14, 104 та інші не припинятимуть свою роботу на маршрутах.
За словами Ольги Гонтарь, активність громадян під час обговорення маршрутної мережі була високою - всього надійшло 596 звернень: у телефонному режимі - 292, письмових – 44, на гарячу лінію – 60.
Із затвердженою мережею можна ознайомитися на офіційному сайті Кіровоградської міської ради в розділі “Транспортна мережа”

Джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool