У Кіровограді відкрили один з кращих в Україні обласний соціальний центр матері та дитини

Червень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1920 | Коментарі: 0

Саме таку високу оцінку голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін дав відкритому сьогодні комунальному закладу «Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини», який створений у селищі Новому.


Перший в області соціальний центр матері та дитини створений для тимчасового проживання жінок на 7 му – 9-му місяцях вагітності та для матерів з дітьми до 18-ти місяців, які опинились у складних життєвих обставинах.
Центр розрахований на десятьох вагітних жінок чи матерів з дітьми і в ньому зможуть проживати та отримувати кваліфіковану допомогу вагітні жінки та молоді мами з усієї області.
На створення Центру було витрачено більше 1,5 млн. грн. Зокрема, з державного бюджету на проведення ремонтних робіт було спрямовано більше 1,3 млн. грн., а за кошти обласного бюджету в сумі 248 тис. грн. було впорядковано прилеглу до закладу територію.
Перебуваючи в обласному центрі матері та дитини, одинокі мами матимуть можливість отримувати всебічну допомогу: від надання безоплатних психологічних, правових та соціально-медичних послуг до забезпечення їх харчуванням та належними житлово-побутовими умовами.
Крім того, у Центрі створені умови для здобуття молодими мамами освіти, фаху та навичок самостійного життя з дитиною поза межами закладу.
У Центрі також працюють 10 спеціалістів, які надаватимуть жінкам висококваліфіковану соціальну, психологічну та медичну допомогу. Тобто, створені всі необхідні умови для щасливого материнства, для того, щоб діти росли здоровими і радісними, відчували постійну материнську любов і турботу.
У тому, що такі умови дійсно створені, мав можливість переконатися голова облдержадміністрації Сергій Ларін, який оглянув Центр матері та дитини – якісно облаштовані та затишні кімнати, у яких проживатимуть молоді мами з дітьми, сучасні душові, вбиральні, гарну, добре облаштовану ігрову залу, їдальню та службові приміщення. Крім того, керівництво закладу потурбувалося про те, щоб забезпечити молодих мам з дітьми усім необхідним – від постільної білизни – до столового посуду та іграшок.
Вітаючи присутніх з відкриттям закладу, Сергій Ларін поздоровив їх з Міжнародним днем захисту дітей. – Символічно, що саме сьогодні ми відкриваємо соціальний центр матері та дитини, над створенням якого працювали кілька років. Мабуть, немає нічого страшнішого, ніж опинитися без власної домівки, не мати даху над головою. Тому дуже добре, що у цьому закладі, нехай тимчасово, але зможуть перебувати і вагітні жінки, і мами із дітками, які потребують притулку та нашої з вами підтримки, – зазначив Сергій Ларін.
– Зрозуміло, що центр розрахований лише на десятьох жінок, і допомогу не зможуть отримати всі, хто цього потребує. Тому, я переконаний, що нам варто подумати про створення ще кількох подібних центрів в області, адже щасливі мами та здорові діти – це наш найдорожчий скарб, – підкреслив Сергій Ларін.
Велику вдячність Сергій Ларін висловив усім, хто долучився до реалізації цього проекту, зокрема, представникам соціально-відповідального бізнесу. Без їх активної участі, без їх допомоги було б досить складно створити в області подібний заклад.
Подяки обласної державної адміністрації за допомогу в облаштуванні комунального закладу «Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини» було оголошено кіровоградським меценатам, які не залишилися осторонь від проблем одиноких матерів – Людмилі Шубиній, Ірині Саєнко та Миколі Литвину.
Під час спілкування з журналістами провідних обласних ЗМІ, Сергій Ларін зазначив: – Учора ми проводили нараду щодо зменшення тиску правоохоронних структур на бізнес. Це необхідно для того, щоб бізнес ставав більш соціально-орієнтованим та сприяв соціально-економічному розвитку регіону. На сьогодні у нас в області працюють багато цивілізованих підприємців, які дбають не лише про власні прибутки, а й про те, щоб спрямувати кошти на добрі справи та допомогти людям, які є соціально вразливими та потребують нашої підтримки. І обласний соціальний центр матері і дитини є одним з позитивних прикладів діяльності соціально-відповідального бізнесу у Кіровограді.
До речі, сьогодні вранці до Центру привезли величезний супер-холодильник. Сергію Ларіну залишилося вручити директору Центру Вікторії Токовій лише документ на нього.

Джерело

У Кіровограді відкрили одним з кращих в Україні обласний соціальний центр матері та дитини

У Кіровограді відкрили одним з кращих в Україні обласний соціальний центр матері та дитини

У Кіровограді відкрили одним з кращих в Україні обласний соціальний центр матері та дитини


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool