У Кіровограді відбувся семінар щодо захисту прав суб’єктів господарювання

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 940 | Коментарі: 0

На семінарі вивчалися методики проведення перевірок додержання вимог чинного законодавства у сфері захисту прав суб’єктів господарювання у діяльності органів місцевого самоврядування, правоохоронних та контролюючих органів.

Перший заступник прокурора області Сергій Жолонко, який проводив захід, зауважив, що проведення даного семінару на часі й обумовлене його актуальністю. Узагальнення результатів правозахисної діяльності органів прокуратури свідчить про наявність фактів тиску на представників бізнесу. З метою недопущення таких випадків Генеральним прокурором України видано низку розпорядчих актів.
Для усунення перешкод у розвитку бізнесу, недопущення фактів порушення прав фізичних осіб-підприємців та господарюючих суб’єктів, незаконного втручання в їх господарську діяльність, тиску з боку органів державного контролю органами прокуратури області проводиться відповідна правозахисна діяльність. Про неї говорили в ході ділової розмови під час обговорення питань перевірок дотримання Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та інших правових актів.
Участь в роботі навчально-методичного семінару взяли прокурори Кіровоградщини, відповідальні за вказаний напрямок роботи. Захід пройшов активно й викликав жваве зацікавлення присутніх.
Принагідно додамо, що робота по виключенню випадків незаконного втручання контролюючих органів та органів влади у діяльність підприємств, установ та організацій, інших господарюючих суб’єктів здійснюватиметься з новою силою. З метою її сприяння нагадаємо про функціонування в прокуратурі області телефону «гарячої лінії» - 27 63 10, - куди може звернутися кожен, хто потерпає від незаконних дій контролерів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool