У Кіровограді розроблена Програма підтримки учасників АТО та членів їх сімей

Серпень 12, 2014 | Новини | Переглядів: 1054 | Коментарі: 0

Війна збирає свій страшний ужинок. Кіровоградці вже попрощалися з 14 своїми земляками - героями, які віддали життя за свободу і незалежність рідної країни.

Десятки бійців отримали поранення і потребують лікування та реабілітації. Допомогти учасникам АТО та членам їх родин пережити важкі часи, не залишити їх наодинці з бідою має на меті розроблена у міській раді комплексна Програма підтримки. Із проектом програми, яка буде винесена сьогодні на погодження міськвиконкомом, ознайомив секретар міської ради Іван Марковський під час прес – конференції у міській раді.
Програма передбачає як матеріальну підтримку кіровоградських воїнів та їх родин, так і ряд пільг, відзначив Іван Марковський. Відповідно до розлобленої програми, всі родини загиблих бійців – учасників антитерористичної опреації мають отримати з міського бюджету по 25 тисяч гривень, інваліди І групи – 15 тисяч, ІІ групи – 10 тисяч, ІІІ групи – 5 тисяч гривень, інші учасники матимуть право на допомогу у розмірі до 2,5 тисяч гривень. Всі родини військовослужбовців, які воюють на Сході України будуть також звільнені від квартирної плати, їхні діти будуть отримувати безкоштовне харчування в закладах освіти та з них не буде братися плата за відвідування шкіл, клубів, спортивних секцій тощо. Крім того, родини будуть забезпечені належним медичним обслуговуванням, послугами психологів та соціальним супроводом. Загальний кошторис програми на 2014 рік складає близько 3,5 мільйонів гривень, підкреслив Іван Марковський. Із цих коштів також планується витратити 100 тисяч гривень на проектування та виготовлення обеліску Алеї Слави. Проект програми буде оприлюднений на офіційному сайті міської ради і кіровоградці матимуть змогу долучитися до її обговорення та внести свої пропозиції до того моменту, як міська рада її затвердить остаточно на початку вересня.

фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool