У Кіровограді презентували "Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей з притулковими группами"

Травень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1471 | Коментарі: 0

Як повідомив учасникам презентації директор установи Юрій Лисенко, Центр соціально-психологічної реабілітації, який створено у січні нинішнього року, в області є єдиним закладом такого рівня.

– Ми втілюємо у життя унікальний пілотний проект, який дозволяє надавати широкий та різноплановий спектр соціальних послуг дітям різних вікових категорій, які опинилися у складних життєвих обставинах, – відзначив керівник Центру.
На сьогодні невідкладну психологічну допомогу у Центрі отримують діти, які за різних обставин відмовилися від навчання у школі, або залишили свої родини, а також діти, як є схильними до суїциду або ж зазнали насильства з боку однолітків чи дорослих, перенесли також важкі психологічні травми.
У Центрі створено декілька груп з денною та стаціонарною формою перебування, які об’єднують дітей, зокрема, за віком та принципом родинності. У закладі працюють 40 працівників, зокрема, соціальні педагоги та психологи. Всього ж Центр розрахований на 50 вихованців, і на сьогодні вже проведено реабілітацію 30 дітей.
– Наше головне завдання – забезпечити соціальний захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також, якщо це можливо повернути їх в родину. Цього вимагає від влади Глава держави, і ми щодня прагнемо надати кожній дитині, яка цього потребує, психологічну допомогу, сприяти їхній соціально-педагогічній корекції. Наші фахівці працюють системно з кожною дитиною щодо формування власної життєвої позиції, а також адаптації кожної дитини до життя у суспільстві. Головне – ми намагаємося сприяти поверненню дітей до родини, – відзначив директор Центру.
Спеціально для гостей, а також з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації підготували святковий концерт – з піснями, танцями та міні-виставами.
На згадку про цю зустріч Галина Пастух передала вихованцям Центру подарунки від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка – цікаві дитячі книжки, настільні ігри та солодощі, бо, яке дитяче свято обходиться без смачних цукерок та тістечок?


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool