У Кіровогораді дітям та їх батькам нагадали про правила безпеки у період святкування Новорічних свят

Грудень 31, 2015 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

29 грудня працівники Служби порятунку завітали до Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості для того, щоб нагадати дітям та їх батькам про правила безпеки життєдіяльності у період святкування Новорічних та Різдвяних свят.

У центрі дитячої та юнацької творчості саме тривають святкові ранки, які збирають велику кількість дітвори та їх батьків з усього міста.

Тому, на думку, рятувальників – це прекрасна нагода нагадати і малечі, і дорослим про те, що про безпеку життя треба дбати завжди, а надто – у період свят. Тож, користуючись нагодою фахівці У ДСНС в області закцентували увагу дорослих на те, що малечу не можна залишати без нагляду у приміщеннях, де встановлена ялинка. Діти не повинні мати доступ до контролерів (блоків керування роботою електрогірлянд), проводів і розеток. Порадили рятувальники використовувати синтетичні ялинки замість легкозаймистих натуральних, і обов’язково із сертифікатом якості та купувати у офіційній точці продажу. Лише за таких умов можна бути впевненому, що ялинка не стане причиною пожежі в оселі. Крім того, вона буде безпечною для дітей, але за умови, що ялинка буде надійно закріплена на стійкій основі і подалі від приладів опалення.

Стосовно новорічної ілюмінації, то з метою безпеки не рекомендується застосовувати для цього свічки або самостійно ремонтувати чи переробляти гірлянди, щодо бенгальських вогнів, хлопавок, різноманітних піротехнічних засобів, феєрверків, то їх ні в якому разі не можна використовувати у приміщенні.

Якщо ж все-таки сталася пожежа і самостійно з нею впоратися не вдалося, негайно телефонуйте за номером «101». Тож, шановні громадяни, не ризикуйте своїм життям і здоров’ям – дбайте про свою безпеку та святкуйте безпечно!

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool