У Борисполі затримали професійних квартирних крадіїв

Травень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1363 | Коментарі: 0

Днями, близько обіду, до Бориспільського міськвідділу міліції подзвонили і повідомили, що з квартири на першому поверсі, шляхом віджиму металопластикового вікна, скоєно крадіжку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку.

Під час спілкування з власницею помешкання стало відомо, що до неї подзвонила сусідка, яка бачила, що попід вікнами ходять підозрілі дівчина та хлопець. Власниця одразу повернулася додому, але було запізно, її вже обікрали. Жінка одразу викликала правоохоронців. За наданими свідком прикметами крадіїв Бориспільським міськвідділом було оголошено план «Перехват» та орієнтовано всі зовнішні служби на пошук злочинців.

Під час відпрацювання території міста та району, вже за пів години, працівники патрульно-постової служби встановили, що особи, схожі за прикметами, проживають в одному з готельних номерів міста.

За допомогою працівниці готелю, яка представилася обслугою, працівники міліції завітали до підозрюваних, які в цей час ділили награбоване.

Злочинців було заарештовано та доставлено до міськвідділу. Під час спілкування з правоохоронцями підозрювані у всьому зізналися. Ними виявилися троє наркозалежних мешканців міста Бровари. Дівчина 25 років, яка стояла на сторожі під час крадіжок і двоє хлопців 27 та 28 років, які безпосередньо проникали в квартири. Також, під час перевірки цих осіб, до вчинення інших злочинів встановлено, що вони напередодні прибули до міста Борисполя, з метою скоєння крадіжок. Зняли в готелі номер та цього ж вечора здійснили свою першу крадіжку в сусідньому будинку, за аналогічною схемою, а після скоєння другої їх було затримано. Злодюжки тільки за два дні «гастролів» встигли награбувати на суму більш як 50 тисяч гривень.

Окрім того, встановлено, що на рахунку крадіїв більш як 10 епізодів крадіжок вчинених в місті Бровари та столиці. Всі вони раніше судимі за крадіжки та проти них Броварським міськвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за аналогічний злочин та вони знаходилися на підписці про невиїзд. Наразі зловмисників заарештовано та доставлено до СІЗО м. Києва, проводяться слідчі дії та перевірка на причетність до інших злочинів в столиці та області.

Слідчим відділом Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області за даними фактами відкрито кримінальне впровадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Світлана Коломієць, помічник начальника Бориспільського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ

джерело: mvs.gov.ua


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool