Цьогоріч лісівники побудують більше 6 км лісових доріг

Червень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1207 | Коментарі: 0

Розвиток та ефективне функціонування лісової інфраструктури напряму залежить від наявності та стану доріг у масивах. На найближчу перспективу будівництво та реконструкція лісових доріг – це один із напрямів роботи лісівників Кіровоградщини. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

«Цього року лісгоспи області планують збільшити протяжність лісових доріг з твердим покриттям на 6,2 км, – повідомляє начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко. – Їх важливість важко переоцінити, адже в першу чергу вони забезпечують безперебійний доступ до деревини, полегшують, пришвидшують та здешевлюють транспортування, а як наслідок, і собівартість деревини.
На сьогодні ДП «Оникіївський лісгосп» вже збудував 1,5 км лісових доріг. А протягом двох тижнів планує завершити будівництво доріг і Олександрівський лісгосп протяжністю 2 км. У червні 1,5 км побудують у Чорноліському лісгоспі, а у липні – ще 1 км у Голованівському. Збільшити протяжність лісових «артерій» планують Онуфріївський та Світловодський лісгоспи.
Розвинена мережа лісових автошляхів допомагає лісівникам під час пожежонебезпечного періоду. «У випадку лісової пожежі лісівники та рятувальники можуть оперативно дістатися місця займання у найвіддаленіших куточках масивів, а тому шанси на те, що пожежу буде ліквідовано дуже швидко, надзвичайно зростають, – додає перший заступник начальника Наталія Ревенко».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool