Центр для дітей, які постраждали від насильства презентували у Кропивницькому (ФОТО)

Жовтень 05, 2023 | Новини | Переглядів: 410 | Коментарі: 0

Кіровоградщина стала сьомим регіоном, в якому буде працювати центр захисту та соціально-психологічної підтримки дітей.

Кіровоградщина стала сьомим регіоном, в якому буде працювати центр захисту та соціально-психологічної підтримки дітей., фото ігоря філіпенка

Центр для дітей, які постраждали від насильства презентували у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

Центр для дітей, які постраждали від насильства презентували у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

Центр для дітей, які постраждали від насильства презентували у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка

Центр для дітей, які постраждали від насильства презентували у Кропивницькому, фото ігоря філіпенка


Міжнародним благодійним фондом  Українська фундація громадського здоров’я  та представництвом Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні реалізується проєкт Впровадження моделі Барнахуса для захисту дітей-постраждалих від насильства  в Кіровоградській області.

Метою проєкту є створення місця захисту та соціально-психологічної підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус).

Барнахус – це міждисциплінарний спеціалізований центр, що створюється для проведення процесуальних дій, з урахуванням відповідних положень Кримінального процесуального кодексу України, в дружньому до дитини середовищі та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації. Такий підхід захищає дитину під час проведення процесуальних дій та звільняє від необхідності участі в подальшому судовому засіданні.

"Виклики, які поставила перед нами війна, і партнерів, які дала нам війна, а саме Дитячий фонд ООН (UNICEF) в Україні, сформували такі стандарти і планку, від якої ми будемо відштовхуватись, плануючи новітні послуги та їх трансформацію. Ми на порозі потужних змін", - зауважила заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова.

В свою чергу, заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук зазначив, що інтереси дитини мають бути на першому місці і взаємодія різних органів влади, а саме прокуратури, суду, поліції зможуть забезпечити допомогу дітям на всіх рівнях.

"Надзвичайно важливо, щоб ці Центри стали засобом реалізації тенденцій ООН із захисту прав дитини, найголовнішим аспектом якої є право дитини бути почутою", - додала керівниця проєктів захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Ван Чі Пхам. 

джерело, фото Ігоря Філіпенка


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool