Тролейбуси стануть домінуючим видом громадського транспорту у Кіровограді

Липень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1114 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради погодив Програму розвитку міського пасажирського транспорту та зв'язку у місті Кіровограді на 2016 рік сьогодні, 14 липня.

За інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександра Вергуна, основними пріоритетними напрямками на 2016 рік у сфері пасажирських перевезень мають бути:
повернення на маршрути автобусів великої та середньої місткості;
обладнання пристроями GPS навігації та підключення всіх автобусів до єдиної диспетчерської служби для забезпечення жорсткого контролю за роботою громадського транспорту;
сприяння перевізникам та створення умов для оновлення міських автобусів, у тому числі їхньої заміни на автобуси більшої місткості;
активізація роботи з Управлінням патрульної поліції у м. Кіровограді щодо заборони стоянок на зупинках громадського транспорту та у місцях обмеженої пропускної спроможності центральних вулиць міста, зокрема вулиць Великої Перспективної, Преображенської, Шевченка, Шульгиних, Декабристів, В’ячеслава Чорновола;
придбання 2 одиниць електротранспорту для відновлення соціально - важливих тролейбусних маршрутів за рахунок коштів міського бюджету по програмі співфінансування Фондом регіонального розвитку;
придбання 20 одиниць електротранспорту для комунального підприємства, з метою оновлення рухомого складу, наявності власного міського комунального транспорту та поліпшення обслуговування пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.
Міський голова Андрій Райкович відзначив під час засідання виконкому, що міська влада активно розвиватиме також сучасні електронні схеми диспетчиризації руху громадського траснпорту.
- В якості базового диспетчерського пункту ми використаємо існуючий ДП тролейбусного парку, - повідомив очільник міста. – Він буде модернізований, при цьому ми розраховуємо на допомогу наших спеціалістів з технічного університету. Це буде потужний крок вперед в підвищенні якості організації перевезень. Переконані, що до нас долучаться і приватні перевізники, тож і маршрутні таксі працюватимуть у єдиному полі GPS навігації і це буде однією з умов міської влади при організації конкурсів на право возити пасажирів на міських автобусних маршрутах.
Андрій Райкович також звернув увагу на значні бюджетні інвестиції, які вдалося цього року залучити на потреби розвитку рухомого складу тролейбусного парку обласного центру.
- Не секрет, що сьогодні на лініях працюють лише сім комунальних тролейбусів, - підкреслив міський голова. – Інші – ми орендуємо, при чому не за малі гроші. Купівля двадцяти нових сучасних тролейбусів для міста дозволить нам вести переговори про зменшення орендної плати.
Крім того, місто шукатиме додаткові джерела фінансування для розширення парку тролейбусів, як основного виду пасажирських перевезень, запевнив Андрій Райкович. Це може бути і співпраця в рамках партнерства з європейськими містами, і бізнес – зв’язки між підприємствами, і можливості різного роду фондів. Загалом, щоб зробити електротранспорт домінуючим у Кіровограді, на думку міського голови, необхідно закупити ще до 12 електробусів – транспортних засобів, які можуть пересуватися, як від контактної мережі, так і від акумуляторів. Це дозволить повністю вирішити проблему пасажирських перевезень у таких віддалених мікрорайонах, як селища Нове, Гірниче і мікрорайон Лелеківка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool