Тиждень знайомства з театром ляльок у Кіровограді

Листопад 27, 2014 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

Майже сорок років поспіль, наприкінці листопада, колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок проводить різноманітні заходи в рамках тижня «Театр – дітям та юнацтву»

  Як правило, у театрі організовуються екскурсії, виставки робіт художників, дитячих малюнків, ляльок; проводяться творчі майстер-класи з ляльководіння або виготовлення різного реквізиту і бутафорії. Відвідувачі театру мають змогу зазирнути в театральне закулісся і дізнатися деякі секрети народження театральної ляльки, з якими дітвору знайомлять досвідчені майстри своєї справи: художники Оксана Шарій,Тетяна Царюк, Ганна Додатко та актори театру - заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-Стогодюк, Інна Кущ, Тетяна Ігнатієва та інші.
Вже давно стали традиційними цікаві творчі зустрічі лялькарів з відвідувачами меморіального музею М.Кропивницького та читачами обласних бібліотек для дітей і юнацтва, організовані спільно з працівниками цих закладів культури.
Ось і цього разу у затишних залах бібліотек та музею діти уважно слухали розповідь педагога-організатора Яни Третяк про історію та сьогодення театру, із захватом спостерігали за вправними рухами ляльок у руках Вікторії та з веселим задоволенням приміряли на себе маски знайомих казкових персонажів.
Такі зустрічі сприяють зацікавленості дітей театральними професіями і мистецтвом граючої ляльки, а також допомагають зрозуміти загадковий світ театру.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool