Своєчасна сплата митних податків сприяє соціальній забезпеченості суспільства

Березень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1168 | Коментарі: 0

27 лютого 2012 року в Кіровоградській митниці відбулася зустріч з основними платниками податків регіону. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці

У заході прийняли участь керівництво митниці, керівники спеціалізованих підрозділів, а також представники підприємств – основних платників податків, зокрема, ТОВ «М’ясокомбінат «Ятрань», ПАТ «Червона зірка», ПАТ «Гідросила», ТОВ НВФ «Агросвіт», ПрАТ «Креатив», ПрАТ «Завод модифікованих жирів», ТОВ «Агроресурс».

Основною темою зустрічі стало обговорення такої нової форми роботи митниці, як пост-аудит контроль, порушення митного законодавства, виявлені під час таких перевірок, а також особливості декларування складових митної вартості товарів.
Слід відзначити, що митний пост-аудит – це досить нова форма митного контролю для України, але як показує європейський та світовий досвід, використання такої форми контролю значно спрощує та прискорює здійснення митних процедур, а також сприяє розвитку зовнішньоекономічної діяльності. Актуальність митного аудиту обумовлена вступом України до СОТ та дає змогу виявити незаконні схеми ухилення від сплати податків і зборів, що мають системний характер. Наприклад, у розвинутих країнах митний пост-аудит дає більше 30 % усіх митних платежів.
До присутніх було доведено про типові порушення митного законодавства з боку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, зокрема, неправильна класифікація товарів, заниження їх митної вартості через подання до митного оформлення недостовірних відомостей про витрати на транспортування, не включення вартості проектних робіт, роялті, фрахту, інжинирінгу або надання до митного оформлення документів з неправдивими даними. Також до них відносяться порушення пільгового режиму оподаткування, режиму тимчасового ввезення та нецільове використання гуманітарної допомоги.
Кіровоградською митницею за 2011 рік проведено 16 перевірок суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. За результатами 13 перевірок встановлені порушення законодавства, що призвели до фінансових втрат Держбюджету на суму понад 4,4 млн. грн.
На нараді також до присутніх було доведено позицію Держмитслужби щодо підтримки та створення комфортних умов для легального бізнесу, а також неприпустимість ухилення підприємців від оподаткування. Митна служба володіє інформацією про платників податків, які ухиляються від оподаткування, що веде до додаткового податкового навантаження на законослухняних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Держмитслужба закликає усіх несумлінних платників податків до 1 квітня 2012 року сплатити податки до держбюджету. Компаніям, які добровільно звітують про ненавмисні помилки під час сплати податків, дозволено сплачувати штрафні санкції нижчі, ніж у разі виявлення помилок митними органами під час контрольно-перевірочних заходів (3% замість 25-50%). У разі несплати податків у визначений термін, митні органи проводитимуть відповідні перевірки кожного такого платника податків з метою недопущення заниження митної вартості товарів.
Зазначено представникам підприємств, що залучення найбільших платників податків до сучасної форми здійснення митних процедур - електронного декларування - дозволить підприємствам у найкоротший термін, за умови належним чином заповненої митної декларації та надання усіх необхідних дозвільних документів, оформити та отримати товар для вільного використання.
На даний час суттєво спрощено процедуру допуску підприємств до електронного декларування. Підприємство звертається до Держмитслужби листом про включення до Реєстру підприємств, допущених до електронного декларування, подає копію облікової картки суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності, інформацію про електронну адресу та укладає договір про надання уповноваженим посадовим особам митниці права доступу до документів, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, та отримує електронний цифровий підпис. При цьому, митна служба безкоштовно видаватиме електронні ключі суб’єктам ЗЕД. Як повідомив Голова Держмитслужби України Ігор Калєтнік, до кінця 2012 року на систему електронного декларування планують перейти до 50% суб’єктів ЗЕД.

Щоб унеможливити суб’єктивний вплив митників на регулювання процесів митного оформлення, з 15 лютого Держмитслужба започаткувала введення інформаційних терміналів. Такі інформаційні бокси встановлюються у підрозділах митного оформлення та використовуються для введення декларантами в автоматизовану систему митного оформлення електронних копій митних декларацій. Особа, що вносить митну декларацію, отримає контрольний талон, в якому буде вказано час подачі документів до митного оформлення. Усі дані автоматично передаватимуться до Моніторингового центру Держмитслужби.
Наприкінці зустрічі митники відповіли на усі питання, які виникли у представників підприємств.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool