Сучасну ДНК-лабораторію відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Грудень 27, 2023 | Новини | Переглядів: 1099 | Коментарі: 0

Сучасна повнопрофільна ДНК-лабораторія стала 12 у країні, що функціонують у системі Міністерства внутрішніх справ.

Завдяки використанню новітнього обладнання значно пришвидшиться процес проведення необхідних експертиз, зокрема для ідентифікації загиблих.

Відкриття лабораторії відбулося за участі директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ Сергія Кримчука, заступника начальника Головного слідчого управління Національної поліції Артема Шевчишена, начальника обласної військової адміністрації Андрія Райковича, керівника поліції області Романа Козьякова, директора Кіровоградського НДЕКЦ МВС Максима Бабія.

Також до заходу долучилися представники керівництва області та міста, правоохоронних органів, медичної галузі, експертних установ та громадських організацій.

Сучасну ДНК-лабораторію відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Сучасну ДНК-лабораторію відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Сучасну ДНК-лабораторію відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Сучасну ДНК-лабораторію відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

«Завдяки співпраці Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та органів місцевої влади, відсьогодні ще в одній області розпочинає роботу надпотужна лабораторія, з допомогою якої вдасться значно пришвидшити ідентифікацію загиблих чи розшук осіб, зокрема військовослужбовців. В умовах сьогоднішніх реалій це важливе і дуже чутливе питання. Також вона сприятиме розкриттю тяжких та особливо тяжких злочинів», – розповів керівник експертної служби МВС України Сергій Кримчук.

У рамках презентації присутні мали можливість оглянути приміщення та ознайомитись із спеціальним обладнанням. Загалом у молекулярно-генетичній лабораторії проводитимуть експертизи, необхідні для встановлення:

- генетичних ознак (ДНК-профілю) біологічного матеріалу людини,
- слідів біологічного походження конкретної особи у змішаних слідах,
- ідентичності останків людини, ідентифікації загиблих,
- факту біологічного батьківства або материнства.

Обладнання лабораторії дозволяє досліджувати до 100 об’єктів (сліди, зразки) одночасно, за добу – до 200. Працюватимуть у ній фахівці відділу біологічних досліджень та обліку Кіровоградського науково-дослідно експертно-криміналістичного центру МВС України.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool