Створення безперешкодних умов для осіб з обмеженими фізичними можливостями - під пильним контролем обласної та міської влади

Вересень 23, 2011 | Новини | Переглядів: 1320 | Коментарі: 1

В Кіровоградському міськвиконкомі відбулося спільне засідання обласного та міського комітетів забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Василь Дзядух, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, голова Кіровоградської обласної організації інвалідів ВОІ “Союз організацій інвалідів України” Сергій Подорожній, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міськвиконкому, територіальних органів міністерств та відомств України та громадських організацій.
Комісія проаналізувала ситуацію із облаштуванням об’єктів соціальної інфраструктури обласного центру під потреби осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Звісно, що найкращу характеристику міським будівлям на предмет їх зручності надали безпосередньо самі інваліди, які просили звернути увагу на об’єкти з "проблемними" пандусами, а подекуди їхню відсутність, поліпшення умов безперешкодного пересування пішохідною і тротуарною зонами в окремих мікрорайонах міста. Також вони наголошували на необхідності встановлення світлофорів зі звуковим сигналом для сліпих, на кшатл того, що встановлено на розі вулиць Шевченка та Чорновола. Сурдоперекладач із товариства сліпих внесла пропозицію щодо надання сліпим права на позачерговоге обслуговування, оскільки фахівець втрачає багато часу і потім не в змозі протягом дня охопити увагою інших інвалідів.
Нарікання були також на нерадивих працівників ЖЕКів, які відмовляються безоплатно надавати свої послуги такій категорії людей. Цю проблему пообіцяв вирішити заступник міського голови з житлово-комунальних питань Микола Вєщєв.
Відповідально поставилися до вимог будівельних норм переважна більшість провідних торговельних мереж – "Ятрань", "Візит", супермаркети, а також аптечні заклади. Наразі міською владою ведуться перемовини з керівниками підприємств, аби ті надавали свої послуги з доставкою до домівки інваліда без врахування витрат на транспортування.
І Василь Дзядух і Вікторія Кулікова наголошували на тому, що влада тримає у постійному полі зору питання створення доступного середовища для маломобільних груп населення. З цією метою було створено обласну програму "Безбар’єрна Кіровоградщина", виконання якої аналізується під час кожного засідання комісії в розрізі територій. Вони відзначили, що невід’ємною складовою у забезпеченні її якісного і ефективного виконання є громадський контроль, до якого закликали усіх представників організацій інвалідів області.

джерело сайт ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool