Співробітниками податкової міліції викрито канал нелегальних поставок спирту на територію Кіровоградщини

Серпень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1389 | Коментарі: 0

На виконання завдання, покладеного на податківців губернатором Сергієм Ларіним, щодо посилення контролю за обігом підакцизної продукції на продовольчому ринку області, співробітниками управління податкової міліції викрито канал нелегальних поставок спирту на територію Кіровоградщини. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

В непримітному кафе Компаніївського району Кіровоградської області податковими міліціонерами було зафіксовано факт продажу алкогольного сурогату. В двохлітрових пластикових ємностях місцеві бізнесмени реалізовували фальсифіковані алкогольні напої. Контрольна закупка та подальше дослідження підтвердили здогадки оперативників про нелегальне виготовлення та продаж гримучої суміші, що може становити загрозу для життя і здоров'я людей та навіть призвести до отруєння чи інших тяжких наслідків.
У ході першого етапу оперативних заходів було встановлено коло осіб, причетних до незаконного продажу, виготовлення та транспортування спиртовмісних сумішей. Терпеливо, крок за кроком оперативники встановлювали канали постачання, зберігання та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції. Фіксували транспортні засоби та місця виготовлення і зберігання фальсифікату. Таким чином, було встановлено адреси двох цехів, що розміщувались у приватних садибах обласного центру. Об’єми виробництва вражали. В гаражах, сараях, причепах, збитих на скору руку, навіть у погребах стояли двохсотлітрові діжки наповнені етиловим спиртом. Тут місцеві умільці, старим дідівським способом – змішуючи спирт та воду, виготовляли чудо-горілку. На атрибутику та пристойну тару не витрачались. Задовольнялись півтора та двохлітровими пластиковими пляшками, що вже були у використанні.
В ході другого етапу реалізації оперативних матеріалів було отримано вичерпні дані щодо протиправної діяльності фігурантів, встановлено канал постачання спирту на територію Кіровоградської області, де у підпільних цехах незаконно виготовлялись фальсифіковані алкогольні напої.

За словами першого заступника голови – начальника УПМ ДПА в області Андрія Роздайбіди всього, в ході реалізації оперативних матеріалів знешкоджено два підпільних виробництва фальсифікованої алкогольної продукції, вилучено більше 8 тисяч літрів речовини з характерним запахом спирту та більше 2 тисяч літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв. Як встановлено за результатами експертного дослідження, вилучена речовина є неякісною та небезпечною продукцією, вживання якої є небезпечним для здоров’я. Концентрація сивушної олії втричі перевищує норму, що негативно впливає на діяльність головного мозку, печінки, нирок, викликає порушення електролітного обміну та призводить до порушення діяльності серця.
Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей складає майже 400 тисяч гривень. За матеріалами співробітників податкової міліції порушено кримінальну справу, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України. В порядку ст. 115 КПК України затримано за підозрою у вчиненні злочину 3 осіб. Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool