Школяр із Кіровоградщини здобув "золото" на Міжнародній олімпіаді з інформатики

Серпень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 1659 | Коментарі: 0

Антон Ципко – цьогорічний випускник 11 класу НВК "Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка – гімназія", виборов золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з інформатики серед школярів, що проводилася в Тегерані (Іран) з 27 липня по 4 серпня цього року.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щотижневій апаратній нараді. Загалом у змаганнях взяли участь 318 учасників з 84-х країн світу. Окрім золотої медалі, українські старшокласники привезли з олімпіади ще дві срібні нагороди і увійшли до десятки найкращих команд.

– Учень з Кіровоградської області здобув перемогу на такому рівні. Хочу подякувати вчителю інформатики цього навчального закладу – Телізі Інні Олександрівні та усім хто готував Антона до змагань, – зазначив Сергій Коваленко та наголосив, що НВК "Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка – гімназія" працює з 1 вересня 2016 року як опорна школа у потужній системі навчальних закладів Голованівського району. За словами посадовця, охоплення району такою системою дало змогу значно покращити рейтингові показники території та залучити додатковий ресурс на матеріально-технічне забезпечення закладів (оновлено кабінет інформатики, придбано 3 шкільних автобуси).

До того ж, як повідомив Сергій Коваленко, за програмою "Новий освітній простір" працюватиме Побузьке НВО Голованівського району. Зокрема, з Державного фонду регіонального розвитку буле спрямовано 18 мільйонів гривень на оновлення цього закладу. Уже цього року розпочнеться реконструкція.

– За принципом Голованівського району, на території якого створено потужні навчальні заклади, що охоплюють усіх дітей, працюють і Новоархангельський та Олександрівський райони. Саме в Олександрівському районі плануємо провести серпневу педагогічну конференцію, де керівники і педагогічні працівники, які вже рік пропрацювали в системі навчально-виховних об'єднань – опорних шкіл і філій, будуть ділитися досвідом. Цей рік уже показав суттєве зростання рейтингів території, - підкреслив Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool