Шкільні служби розв’язання конфліктів-ефективний метод подолання насилля.

Вересень 08, 2011 | Новини | Переглядів: 1572 | Коментарі: 0

На сьогодні, у Кіровограді, з ініціативи ДЕГО «Флора», успішно працює 5 Шкільних служб розв’язання конфліктів. Наразі, спеціалісти організації вирішили не зупинятися і продовжувати діяльність розповсюджуючи позитивний досвід у школи регіону та області.

Рівень насилля та агресії в молодіжному середовищі рік у рік, на жаль, збільшується. Не обходить ця проблема і шкільне середовище. Конфлікти виникають не тільки між вчителями та дітьми, між батьками та дітьми, а також між однолітками. Свій внесок у подолання цієї проблеми робить і Дитяча Екологічна Громадська Організація «Флора».
Шкільні служби розв’язання конфліктів - це організація спеціально підготовлених старшокласників, які допомагають своїм одноліткам вирішувати конфлікти, тобто виступають нейтральними посередниками або медіаторами . Особливою рисою медіації є те, що сторони спільно беруть на себе відповідальність за прийняття рішення та його виконання. Важливим є той факт, що школярі максимально самостійно здійснюють управління і організацію своєї діяльності. Допомагати їм у цьому може зацікавлений педагог чи шкільний психолог. Таким чином, медіація однолітків покладає відповідальність за вирішення конфліктів на самих учнів. Школярі мають багато переваг перед досвідченими спеціалістами при вирішенні конфліктів, що виникають між однолітками, тому що між ними набагато вищий рівень довіри.
Цю методику доволі успішно застосовують в багатьох країнах світу.
Отже, розпочинаючи дану кампанію, представники організації планують на конкурсній основі обрати групу майбутніх координаторів таких центрів медіації. Навчити та передати свій досвід запрошено тренерів «Українського Центру Порозуміння». Завдяки цій команді, в регіонах Кіровоградщини буде створено шкільні центри медіації. А далі, організатор запланували багато цікавих тренінгів та семінарів вже для команди медіаторів-учнів безпосередньо в школах.
Тож діяльність розпочато! Запрошуємо бажаючих слідкувати за анонсами та долучатися до створення шкільних служб розв’язання конфліктів у свої містах, селищах, школах.


Контактна особа: Шестакова Людмила, тел. (0522) 27-09-63
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool