Шість тисяч ФОПів Кіровоградщини подали заявки на отримання допомоги через карантин

Грудень 21, 2020 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

Шість тисяч ФОПів зареєструвалися у додатку «Дія» для отримання державної допомоги, передбаченої через посилення карантину в Україні. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.

«Такий вид державної допомоги реалізується вперше в історії України. Досі під час кризи держава не здійснювала таких виплат. Президент ініціював підтримку нашого мікро- і малого бізнесу. І цей механізм працює», – прокоментував Андрій Назаренко.
Голова ОДА нагадав, що прийом заявок на виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам і бізнесу триває до 31 грудня.
«Ті, хто зареєструється у системі після 21-22 грудня, зможуть отримати виплати вже після нового року. Але виплати допомоги підприємцям і працівникам мають відбутися до 8 січня», – сказав Андрій Назаренко.
Як уже повідомлялося, одноразову матеріальну допомогу в розмірі до 8 тисяч гривень зможуть отримати наймані працівники, займані на підприємствах і робота яких обмежується в карантин, а також фізичні особи – підприємці, робота яких обмежується в карантин.
Перед зверненням за отриманням одноразової допомоги необхідно мати відкритий рахунок у банку за стандартом IBAN, підключитися до порталу «Дія» і подати через застосунок заяву.
Всього на виділення державної допомоги Міністерство соціальної політики отримало 13,7 мільярда гривень.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool