Сергій Ларін: У реформуванні житлово-комунальної сфери важливо застосовувати нові підходи

Березень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1219 | Коментарі: 0

Сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Ларіна відбулося чергове засідання регіональної ради області, під час якої розглядалося одне - ключове питання - реформування житлово-комунального господарства області.

- Звернення на «Гарячу лінію», а також результати соціологічних опитувань, що проводяться на території області, доводять, що стан житлово-комунальної сфери – найбільше турбує жителів Кіровоградщини, - наголосив очільник області.

Сергій Ларін зосередив увагу на позитивних кроках влади у "комуналці" та ближчих перспективах у цій сфері.
- По-перше, нам вдалося у результаті довгих перемовин відстояти встановлення єдиного тарифу на водопостачання для області, - нагадав Сергій Ларін. - Тариф у розмірі 7 грн. 42 коп. – це справжня перемога. Водночас, ми розуміємо, що його розмір не забезпечить відшкодування собівартості витрат на водопостачання, тому на підприємство чекає перегляд менеджменту та суттєва модернізація. Нам треба викорінити вже звичне явище – втрати води, які сягають 50%.
Другий момент, на якому наголосив керівник області, це участь територій у проекті ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" щодо впровадження енергозберігаючих технологій.
- Наша область є активним учасником різноманітних програм ПРООН, тому у нас є чітка мета – здобути право Кіровоградщини на участь у черговій пілотній програмі, - зауважив Сергій Ларін. За його словами, представники проонівського проекту, які минулого тижня відвідали Кіровоград, наголосили, що до участі допускатимуться об’єкти соціальної сфери, де вже виконано початковий етап енергозбереження – забезпечено термоізоляцію. – Прошу долучити максимальну кількість районів і міст до участі у проекті, адже Президент України наголошує, що енергоефективність та використання власних ресурсів – це стратегічний напрямок на найближчі роки, - підкреслив голова обласної державної адміністрації.
Нагадав Сергій Ларін і про нещодавню робочу поїздку кіровоградської делегації до Китаю, де з провідною китайською компанією підписано рамкову угоду щодо розвитку буровугільного комплексу регіону. - Це не лише розробка надр, це створення нових підприємств, робочих місць, надходження до бюджетів і соціальний розвиток територій, що особливо важливо у світлі нових соціальних ініціатив, які започаткував та тримає на особистому контролі Президент України.
- Соціальна політика Президента України і його ініціативи – це головне, на що ми повинні орієнтуватися у своїй роботі, - наголосив очільник області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool