Сергій Ларін: Справжню готовність до зими покаже перший сніг

Листопад 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради начальник Служби автомобільних доріг в області Олексій Гончарук, аналізуючи стан підготовки дорожніх підприємств області до роботи в зимовий період, проінформував про запаси солі та піску, що використовуватимуться для боротьби з ожеледицею.

Він повідомив, що на сьогодні дорожніми підприємствами області заготовлено 26,3 тис. м3 піску та 1,5 тис. тонн технічної солі, що становить 87% та 25% від необхідної потреби. Заготівлю піску планується завершити у 20-денний термін. А от ситуація із заготівлею солі дещо складніша, позаяк хід справи уповільнює дефіцит залізничних вагонів для її транспортування і значна черга безпосередньо біля Артемівського родовища кам'яної солі.
Цей факт не лишився без уваги голови облдержадміністрації: "Невже не можна було раніше розпочати заготівлю солі, аби уникнути усіх цих проблем", - обурився він.
- Ми кожного року звітуємо, що готові до зими. А перший сніг – доводить протилежне, - продовжив керівник області.
Відтак Сергій Ларін попередив, якщо усі належні заходи, що стосуються заготівлі солі, формування паливно-мастильного резерву, підготовки прибиральної техніки до роботи загалом у визначені терміни не будуть виконані як слід – відповідальні за це особи отримають догани.
Про запаси солі для обласного центру проінформував міський голова Кіровограда Олександр Саінсус. Він повідомив, що вже завезено два вагони технічної солі, в грудні буде придбано іще один. Проблем із запасами піску, що також використовуватиметься для боротьби із ожеледицею, немає – підкреслив Олександр Саінсус. Що стосується прибиральної техніки, то кіровоградський міський голова зазначив, що відпрацьовується можливість за потреби залучати техніку обласного управління МНС.
Окремо Сергій Ларін зауважив, що підприємства області мають також дбати за прилеглу територію, вчасно очищуючи її від снігу та льоду. А от комунальні служби у питанні прибирання доріг мають використовувати принципи логістики – цей процес повинен бути диспетчеризованим, – переконаний голова облдержадміністрації. "Ситуація, коли очищуються лише певні вулиці чи дороги, а інші лишаються без уваги комунальників, є неприпустимою", - підкреслив Сергій Ларін.

ДЖЕРЕЛО


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool