Сергій Кузьменко звернувся до мешканців Кіровоградщини

Грудень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 763 | Коментарі: 0

Шановні жителі Кіровоградщини!

14 грудня – день, коли ми вшановуємо ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня 1986 року було завершено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Ліквідатори у надзвичайно короткий термін героїчно виконали свій службовий та громадянський обов’язок, врятувавши людство від найбільшої у світі техногенної катастрофи.

Через 30 років після чорнобильської трагедії Україні разом із світовим співтовариством консолідованими силами вдалося реалізувати новий унікальний проект з укриття реактора. Сучасна захисна арка гарантуватиме щонайменше 100 років радіаційної безпеки.

Символічно, що у роковини трагедії, 2016 рік оголошено Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, аби привернути увагу суспільства до проблем ліквідаторів. Тож навіть за нинішніх непростих часів для України, підтримка та соціальний захист постраждалих від аварії на ЧАЕС залишається одним із пріоритетних завдань.

Висловлюю щиру подяку відважним рятувальникам за подвиг заради безпеки нинішнього та майбутніх поколінь. Зичу вам та вашим родинам здоров'я, сімейного затишку, миру й добра.

З повагою
Голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool