Сергій Кузьменко: Підтримка військовослужбовців має бути на постійному контролі місцевих органів влади

Січень 12, 2018 | Новини | Переглядів: 740 | Коментарі: 0

У 2017 році з обласного бюджету на підтримку військових частин, які базуються на території Кіровоградщини, було виділено більше 10 мільйонів гривень. 

Близько 2 млн. грн. на потреби армійців спрямували міські та районні бюджети.

Про це під час наради з питання відбору громадян на військову службу за контрактом, організацію призову на строкову військову службу у 2017 році та визначення шляхів щодо поліпшення даної роботи у 2018 році повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Разом з тим, він зазначив, що декілька територій, у тому числі й одне місто обласного значення, не виконали його доручення стосовно підтримки військовослужбовців.

"Це завдання, яке ставить перед нами керівництво держави, тому іще раз наголошую на важливості підтримки Збройних Сил України", – зауважив Сергій Кузьменко присутнім на нараді головам райдержадміністрацій, міським головам та керівникам ОТГ.
Така підтримка, за словами голови ОДА, стосується і демобілізованих учасників АТО. "Допомога має надаватися кожного дня, починаючи з реабілітації, надання медичних послуг і закінчуючи працевлаштуванням", - додав він.

Сергій Кузьменко підкреслив, що обласна влада й надалі фінансово підкріплюватиме обласну програму щодо дороговартісного обстеження та лікування учасників АТО. Необхідне фінансування, спрямоване на підтримку захисників, має бути передбачене в місцевих бюджетах.
Торкаючись теми наради, що присвячена питанню відбору громадян на військову службу за контрактом, керівник області подякував фахівцям військового комісаріату, представникам органів державної влади і місцевого самоврядування за те, що "ми з честю виконали завдання керівництва держави".
Детальніше про завдання та проблеми щодо укомплектування ЗСУ на службу за контрактом проінформував заступник начальника відділу комплектування та призову обласного військового комісаріату Валерій Можний.
За його словами, у 2017 році обласний військовий комісаріат отримав планове завдання щодо укомплектування ЗСУ за контрактом на 1390 осіб. "Протягом року до лав Збройних Сил прийнята 1361 особа, що складає 98% виконання планового завдання", - повідомив він. За цим показником Кіровоградський обласний військкомат посів 9 місце в Україні.
Озвучив Валерій Можний і проблемні питання з організації відбору громадян на військову службу за контрактом, що потребують вирішення. Вони передусім пов’язані з низьким рівнем укомплектованості районних міських військкоматів посадами військовослужбовців відповідальних за відбір на військову службу за контрактом, відсутністю належних житлових умов для проживання сімей військовослужбовців, грошовим забезпеченням, відсутністю постійного місця дислокації військових частин бойового складу тощо.

З-поміж окреслених Валерієм Можним пріоритетних завдань на перший квартал цього року районним та міським військкоматам у першу чергу слід подбати про укомплектування військових частин оперативного командування.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool