Семінар у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті

Травень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 798 | Коментарі: 0

Європейський ринок у зовнішньоторговельному обороті області займає вагому позицію, сказав Віктор Серпокрилов сьогодні під час семінару на тему: "Лібералізація торговельного режиму України: нові можливості та виклики для покращення експортного потенціалу підприємств Кіровоградської області"

Семінар пройшов в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті за сприянням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та проекту "Сприяння розвитку міжнародної торгівлі" Програми розвитку ООН. Під час семінару в першу чергу було обговорено питання положень, здобутків та ризиків від запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, діючим угодам про вільну торгівлю, як щойно розпочатим Україною, так і тим, що вже тривають, проаналізовано також перспективи торгівлі між Україною та Митним Союзом.
У розмові із учасниками семінару перший заступник голови облдержадміністрації наголосив, що для світового економічного процесу давно притаманний процес глобалізації, надзвичайно активно зростають масштаби світової торгівлі. Не є винятком для цього процесу і Україна. - На прикладі Кіровоградщини ми спостерігаємо щорічне збільшення обсягів як експорту, так і імпорту. Зокрема, показник зовнішньоторговельного обороту області за 2012 рік склав 915,5 млн. дол.. США, що на 36,6% більше у порівнянні із 2011 роком. А за темпами росту експорту серед регіонів України Кіровоградщина посіла 2 місце, імпорту -4. Товарна структура обласного експорту містить олійну продукцію, жири, машини, обладнання та механізми, продукти рослинного походження та харчові продукти.
У загальному обсязі зовнішньої торгівлі частка країн Європейського союзу складає більше 30%. Підприємства області співпрацюють практично із усіма країнами Євросоюзу. Російська Федерація теж має вагому складову у зовнішньоторговельному обороті нашої області.
Підсумовуючи, Віктор Серпокрилов наголосив, що сьогодні, відкриваючи свої ринки, змінюючи торговельні режими, бізнес отримає ряд нових можливостей доступу товарів та послуг на ринок ЄС, збільшення обсягів іноземних інвестицій. Не виключені і ризики витіснення вітчизняного товаровиробника із внутрішнього ринку. Тож, оцінюючи ці процеси, ми повинні усвідомити, що наша економіка має бути конкурентноздатною, підприємства модернізовані та переоснащені.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool