Рятувальники відвідали переселенців у Знам’янці (ФОТО)

Жовтень 18, 2023 | Новини | Переглядів: 602 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині рятувальники та працівники Acted  проклали маршрут відвідувань соціальних гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб через місто Знам’янку.

На Кіровоградщині рятувальники та працівники Acted проклали маршрут відвідувань соціальних гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб через місто Знам’янку.

На Кіровоградщині рятувальники та працівники Acted проклали маршрут відвідувань соціальних гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб через місто Знам’янку.

Рятувальники відвідали переселенців у Знам’янці (ФОТО)


Тема зустрічі не нова, адже сьогодні так само говорили про пожежну безпеку в побуті. Вона залишається актуальною 365 днів на рік, а надто у сезон осінньо-зимових холодів, коли населення починає активно обігрівати помешкання.

Та дуже часто у намаганнях створити собі комфортні умови громадяни забувають про правила безпеки. І повсякчас нагадувати їм про це мають рятувальники.

Справляються з цією місією вони на відмінно. Намагаються не оминути увагою жодну з категорій населення, а мешканці соціального гуртожитку як раз є дуже особливою аудиторією, кого хочеться охопити піклуванням у першу чергу.

Нині вони звикають до нових умов та влаштовують побут у незвичних для них умовах. І допомогти їм подбати про власну безпеку в новому помешканні обов’язок фахівців Служби порятунку.

Під час зустрічі згадали не лише загальновідомі факти та правила безпеки у побуті, що допоможуть вберегтися від вогняного лиха. Переконуючи у необхідності дотримання заходів власної безпеки, надзвичайники повідомили факти, коли звичні для сучасної людини речі ставали причиною загорань. Серед таких предметів назвали різні гаджети, та зарядні пристрої до них, побутову техніку, свічки та інші джерела відкритого вогню та навіть електронні сигарети.

Вчилися цього дня користуватися вогнегасниками саме такого типу, які є у гуртожитку. І виявилося, що це зовсім не складно, особливо, коли поруч досвідчений інструктор.

Долучилася до заходу і психологиня Головного управління, яка навчала мешканців гуртожитку прийомів надання першої психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях та технікам розвантаження нервової системи від впливу негативних зовнішніх чинників.

Насамкінець усі учасники заходу отримали від рятувальників застережні листівки та свіженький випуск “Палаючих новин”, які стануть нагадуванням для дорослих про необхідність відповідального ставлення до власної безпеки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool