Рятувальники Кіровоградщини ознайомили зі стратегією реформування Держслужби з надзвичайних ситуацій

Жовтень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 799 | Коментарі: 0

26 жовтня в Управлінні ДСНС у Кіровоградській області відбулись загальні збори, під час яких перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Олег Мельчуцький ознайомив особовий склад апарату Управління та керівництво районних підрозділів з основними положеннями стратегії реформи Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Олег Григорович детально зупинився на змінах, які чекають службу в майбутньому.

Зокрема у результаті перегляду діючої системи нагляду та контролю в сфері пожежної та техногенної безпеки планується, що суб’єкти малого та середнього бізнесу отримають альтернативу плановим перевіркам у вигляді добровільного страхування, як це прийнято в усіх розвинених країнах світу. Державний нагляд буде здійснюватись на підприємствах підвищеної небезпеки та об’єктах державної форми власності. Щодо змін пожежної охорони, то реформування має привести до вдосконалення системи реагування підрозділів ДСНС, розширення мережі місцевих пожежних команд, залучення добровольців до забезпечення пожежної охорони.

Перший заступник Голови ДСНС зазначив також, що реформування системи органів управління та підрозділів ДСНС відбуватиметься поетапно, розпочнеться вже наступного року і триватиме по 2020-й рік. Це пов’язане, у першу чергу, з процесом децентралізації влади в Україні та створенням територіальних громад. «Проте вже на сьогоднішній день є позитивні зрушення в даному напрямку. – Підкреслює Олег Мельчуцький. – Зокрема у зміцненні матеріально-технічної бази підрозділів ДСНС. Також зроблено значний крок по створенню добровільних пожежних формувань та місцевої пожежної охорони».

Підсумовуючи сказане, Олег Мельчуцький зазначив, що наразі триває перший етап реформування – розробка робочою групою нормативно-правової бази, - і ведеться він з урахуванням досвіду тих європейських країн, де ця система ефективно працює.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool