Роз’яснює Міндоходів: термін дії свідоцтв платників єдиного податку

Березень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 981 | Коментарі: 0

Як відомо, з 1 січня 2014 року новоствореним фізичним особам – підприємцям, а також підприємцям, які працюють на загальній системі оподаткування та бажають працювати на спрощеній системі оподаткування, свідоцтва платника єдиного податку не видаються.

Відповідні законодавчі зміни передбачені Законом України від 24.10.13 року №657 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників та удосконалення деяких положень».
Замість свідоцтва такий платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку. Діятиме витяг до внесення змін до Реєстру.
Разом з цим, свідоцтва платника єдиного податку, отримані фізичними особами – підприємцями до 1 січня 2014 року є діючими і у 2014 році та підтверджують перебування такого платника на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності до отримання ним витягу з Реєстру платників єдиного податку.
Бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку. Тому, у разі отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку та/або при відмові від спрощеної системи оподаткування він підлягає обов’язковому поверненню контролюючому органу, який видавав таке свідоцтво.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool