Роз’яснення щодо діяльності Центру громадської безпеки 112

Грудень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 571 | Коментарі: 0

Планувалось, що це буде чергово-диспетчерська система екстреної допомоги населенню з єдиним безкоштовним телефонним номером виклику екстрених служб «112», система дії якої створена за європейським та американським зразком.

Віднедавна подібний проєкт почали впроваджувати і на теренах України. Суть ідеї проста – перевести всі екстрені служби на один номер. Щоб замість «101», «102», «103», «104» був один - «112». Людина має можливість зателефонувати на номер 112 з міського або мобільного телефону безплатно 24 години на добу. А оператор, який приймає дзвінок та з’ясовує, що сталось, переадресовує виклик до служби, яка повинна оперативно зреагувати у конкретній ситуації. При цьому номери «101», «102», «103», «104» також залишаються дієвими і за ними також можна викликати відповідну службу. Головна мета створення єдиної диспетчерської служби – максимально швидко скоординувати приїзд рятувальників, бригад екстреної медицини, поліції, аварійних служб на місце події і, не втрачаючи часу, приступити до надання допомоги постраждалим. 

Зараз в Міністерстві внутрішніх справ займаються розробкою технічної платформи для системи «112». Із серпня 2019 року почали проводити тестову експлуатацію системи екстреної допомоги за номером «112» на базі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наразі єдиний номер екстреної допомоги працює у тестовому режимі. Зателефонувавши на «112», ви потрапите до оперативно-координаційного центру пожежно-рятувальної служби.

Прес-служба У ДСНС в області
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool