Рейд у Світловодську

Серпень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1689 | Коментарі: 0

Погідні літні дні, суха спекотна погода змушують людей шукати для відпочинку місця на природі, поближче до води або у лісопаркових зонах.

А найкраще, коли поруч є і річка, і ліс. Як от у передмісті Світловодська, де у сосновому лісі розташувалось озеро Блакитне. Нині там організовано гарний пляж, дуже зручний для відпочинку з дітьми. Щоправда рятувальною станцією або постом він не обладнаний, проте дно водойми більш-менш відоме, без корчів та підводних скель, захід у воду – пологий.
Блакитне озеро вподобали для відпочинку не лише світловодчани, а й мешканці сусідньої, Полтавської, області. Саме гості з Кременчука найчастіше зустрічались учасникам рейду, метою якого було перевірити, чи дотримуються громадяни правил безпеки під час відпочинку біля водойм. Відпочивальники охоче йшли на контакт, розповідали, що знають правила, дотримуються їх, завжди контролюють дітей, бо усвідомлюють, чим можуть закінчитися пустощі на воді або нехтування безпекою. Підтвердженням їх відповідального ставлення до власної безпеки та безпеки рідних є вибір водойми, адже, як ми згадували раніше, пляж має доволі цивілізований вигляд.
Рятувальники, які проводили рейд, ще раз все ж таки нагадали відпочивальникам основні пункти правил безпечного поводження на воді, способи порятунку та надання першої допомоги, а також роздали листівки із застереженнями, виготовлені Управлінням Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.
Під час спілкування з громадянами торкнулись також питань пожежної безпеки у лісах, оскільки озеро розташоване у хвойному лісі і тут таки у мангалах розкладено вогнища та смажиться шашлик.
- Цьогоріч у нашому лісництві поки що не зафіксовано жодної пожежі. – Повідомив інженер лісового господарства ДП «Світловодський лісгосп» Олександр Іванов. – Проте ми посилено працюємо, щоб і надалі ця статистика не змінювалась. І річ зовсім не у показниках – лісова пожежа є надзвичайним лихом, з яким нелегко боротись, яке приносить людям і державі величезні збитки і відновлювати знищені вогнем насадження доводиться роками напруженої праці.
Поки триватимуть купальний сезон та пожежонебезпечний сезон у лісах, рятувальники Кіровоградщини робитимуть подібні виїзди до місць масового відпочинку громадян, щоб у регіоні якомога менше траплялось вогневих випадків у екосистемах та нещасних випадках на водоймах. І вам, шановні громадяни, радимо: вирушаючи на відпочинок, нагадайте собі, що відповідальне ставлення до власної безпеки дозволить вам уникнути прикрих випадків та зіпсованого відпочинку.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool