Реформування податкової системи передбачає насамперед створення якісної сервісної служби для платників податків

Лютий 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

На цьому під час зустрічі із підприємцями м. Кіровограда наголосив голова ДПС у Кіровоградській області Ігор Вірієнко. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Реформування податкової системи передбачає насамперед створення якісної сервісної служби для платників податків

За словами посадовця, 1 лютого нинішнього року ДПА в Кіровоградській області реорганізована в ДПС у Кіровоградській області. Це відбулося в рамках виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 року і має на меті перетворення ДПС на якісну сервісну службу для платників податків.
Ігор Станіславович підкреслив – одним з кроків до налагодження партнерських стосунків з платниками стало скорочення кількості перевірок з боку податкової служби. Зокрема, кількість планових перевірок платників податків-юридичних осіб в 2011 році порівняно з минулим роком зменшено більше ніж в 2 рази. Ця тенденція зберігатиметься і в 2012 році. Також продовжується мораторій на проведення фактичних перевірок суб’єктів господарювання-фізичних осіб малого та середнього підприємництва.
Разом з тим, завдяки взаємодії із платниками податків до загального фонду держбюджету протягом січня нинішнього року надійшло 46 млн. грн. Це 100,3 відс. прогнозних показників, додатково отримано 147,5 тис. грн. В свою чергу, до місцевого бюджету надійшло 94,6 млн. грн., що складає 112,6 відс. (додатково – 10,6 млн. грн.).
Посадовець відзначив – підприємництво Кіровоградщини з ентузіазмом сприйняли реформовану спрощену систему оподаткування. Її обрали 19456 фізичних осіб-приватних підприємців. Як наслідок, зросли надходження від сплати єдиного податку в січні 2012 року – за цей час приватні підприємці регіону сплатили 3,7 млн. грн. єдиного податку. Це на 0,7 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2011-го. В свою чергу, юридичні особи-платники єдиного податку регіону перерахували до місцевого бюджету 1,1 млн. грн. Це на 0,4 млн. грн. більше в порівнянні з січнем минулого року.
Голова ДПС у Кіровоградській області наголосив на тому, що створення належних умов для обслуговування платників податків – одна з основних складових в роботі податкової служби, що безпосередньо впливає на наповнення бюджетів. Саме тому на базі Кіровоградської ОДПІ планується створення сервісного центру, який забезпечуватиме прийняття податкової звітності, видачу документів дозвільного характеру та надання консультацій податковим інспектором відносно порядку сплати того або іншого податку. Подібні сервісні центри згодом планується відкрити і при інших податкових інспекціях Кіровоградської області.
Наприкінці зустрічі Ігор Вірієнко відповів на запитання присутніх підприємців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool