Реформування мережі громадського транспорту у Кіровограді винесено на громадське обговорення

Лютий 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 3

В Кіровоградській міській раді відбудась прес – конференція начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Ольги Гонтарь.

Ольга Гонтарь ознайомила представників засобів масової інформації з проектом формування мережі автобусних маршрутів загального користування у Кіровограді, підготовлени робочою групою за результатами досліджень пасажиропотоків в обласному центрі.

Ольга Гонтарь відзначила, що маршрутна мережа у Кіровограді формувалася емпіричним шляхом протягом довгих років із врахуванням пропозицій мешканців, звернень депутатів, трудових колективів, громадських організацій, при цьому маршрути мають діаметральний характер, тобто з одного мікрорайону в інший.
В результаті в місті створилося перевантаження центральної частини, виникли маршрути, які дублюють один одного, що утруднює економічну діяльність транспортних підприємств, у першу чергу, електротранспорту.
Підготовлений та винесений на розгляд громадськості проект маршрутної мережі передбачає розвантаження центральної магістралі в Кіровограді за рахунок виключення з реєстру дублюючих маршрутів та винесення їх з вулиці Великої Перспективної на паралельні.вулиці.
Крім того, відзначила Ольга Гонтарь, пропонується впровадження векторних маршрутів, які працюватимуть в години пік за графіком і здійснюватимуть підвезення пасажирів з мікрорайонів до центру міста. На багатьох маршрутах передбачається також заміна автобусів малої місткості на транспортні засоби середньої та великої місткості, що теж зменшить їх загальну кількість.
У новому реєстрі, підкреслила Ольга Гонтарь максимально збережені номери маршрутів та напрямки їх руху, щоб уникнути проблем для пасажирів з вибором потрібного маршруту.
В результаті оптимізації маршрутних мереж у центрі міста з 26 автобусних маршрутів залишаться лише 10, а кількість транспортних засобів скоротиться з 378 одиниць до 153.
Підготовлений проект виставлено на офіційному сайті Кіровоградської міської ради у розділі “Транспортна мережа”. Всі зацікавлені можуть з ним ознайомитись і висловити свої зауваження та пропозиції за телефонами:
24 – 48 – 00, 24 – 58 – 98.

джерело, фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool