Прокуратурою вживаються дієві заходи по зменшенню заборгованості із заробітної плати

Серпень 31, 2011 | Новини | Переглядів: 1379 | Коментарі: 0

Упродовж січня-серпня 2011 року прокуратурою міста проводяться ретельні перевірки законодавства про працю в діяльності підприємств-боржників, розташованих на території Кіровограда. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

За їх результатами, через грубі порушення законодавства про працю та безпідставну невиплату заробітної плати порушено 12 кримінальних справ за статтями 172 та 175 Кримінального кодексу України. Крім того, внесено 20 приписів і подань з метою усунення виявлених порушень вимог Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці». За результатами їх розгляду на користь громадян відшкодовано понад 1 млн. 800 тис. грн. До Пенсійного фонду України відшкодовано заборгованості по внесках в сумі 618 тис. грн.
Порушуються кримінальні справи й у ході виявлення фактів службової недбалості, перевищення службових повноважень, привласнення й розтрати майна керівниками підприємств Кіровограда. Так, в результаті цьогорічних перевірок діяльності державного підприємства «К», прокуратурою міста Кіровограда було порушено три кримінальні справи. Це спонукало керівників ДП «К» у липні не тільки погасити в повному обсязі заборгованість із заробітної плати (на березень складали понад 700 тис.грн.), але й сплатити внески до ПФУ.
Крім того, з метою захисту порушених трудових прав працівників підприємств, на яких порушуються терміни виплати заробітної плати, до Кіровського районного суду міста Кіровограда подано 60 заяв про видачу судових наказів. Переважна більшість з них розглянута й задоволена.
Робота в даному напрямку прокурорської діяльності триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool