Прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно службових осіб ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів»

Вересень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1264 | Коментарі: 0

За ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.175, ч.3 ст. 212-1 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, прокуратурою Кіровоградської області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб ДП «Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів». Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Справу порушено за фактом умисної та безпідставної невиплати заробітної плати, ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в особливо великому розмірі та зловживання службовим становищем.
Встановлено, що на підприємстві є заборгованість із заробітної плати в сумі близько 1,7 млн. грн. та заборгованість із сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у сумі близько 4 млн. грн. Тим часом, службові особи державного підприємства достовірно знаючи про це, отримавши упродовж 2010 – квітня 2011 років кошти у сумі понад 1 млн. 191 тис. грн., умисно, зловживаючи службовим становищем, діючи в порушення вимог законів України «Про оплату праці» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» на погашення заборгованості по страховим внескам сплатили лише близько 34 тис. грн. Заборгованість же з заробітної плати взагалі не гасилася. Решта коштів була витрачена на інші потреби. Такі дії суперечать чинному законодавству, інтересам робітників підприємства і державного пенсійного фонду України.
Організацію проведення досудового слідства доручено Світловодському міжрайонному прокурору.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool