Прокуратура захистила право дитини на житло

Червень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1344 | Коментарі: 0

Прокуратура м.Олександрії у судовому порядку відстояла інтереси неповнолітньої дитини на належне їй майно - двокімнатну квартиру в м. Олександрії. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Про це повідомив прокурор м. Олександрії Вадим Малков.
Життєва історія 17-річної дівчинки така: дитина мала родину – батька, маму та бабусю, усі разом проживали у двокімнатній квартирі. У 1998 році померла бабуся, а за два роки несподівано помирає і мама дівчинки. Батька рішенням суду було позбавлено батьківських прав.
З метою захисту прав дитини, зокрема права на належне дитині майно, прокуратура міста Олександрії звернулася в інтересах неповнолітньої до Олександрійського міськрайонного суду з позовною заявою про визнання за дитиною права власності на нерухоме майно в порядку спадкування по закону.
Днями суд розглянув позов та виніс рішення у справі. Позовну заяву прокурора судом задоволено. За дитиною визнано право власності в порядку спадкування за законом на двокімнатну квартиру.
Після набрання рішення суду законної сили Олександрійським МБТІ буде здійснено реєстрацію права власності дитини на це житло та оформлено свідоцтво на права власності.
Відтак, завдяки втручанню прокуратури міста, дівчинка, яка зараз перебуває у Благодійному центрі соціальної допомоги та реабілітації для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування «Джерело життя» покинувши його стіни матиме житло. Адже днями дівчинці виповнюється 18 років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool