Прокуратура провела перевірки встановленних цін і тарифів на послуги у ЖКГ

Квітень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

За інформацією старшого прокурора відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Олександра Воробйова прокурорськими перевірками виявлено низку порушень в ході затвердження органами місцевого самоврядування тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Органами прокуратури області із залученням органів державного контролю проведено перевірки щодо додержання вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», «Про ціни та ціноутворення», «Про місцеве самоврядування», «Про місцеві державні адміністрації» та іншого законодавства при встановленні цін, тарифів на житлово-комунальні послуги уповноваженими органами.

Виявлені випадки ігнорування органами місцевого самоврядування вимог чинного законодавства при затвердженні тарифів. Не скрізь проводиться відшкодування з бюджету різниці в тарифах. Також встановлено випадок самовільного встановлення ліцензіатом тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Недотримуються строки оприлюднення тарифів на комунальні послуги та не проводяться громадські слухання до їх затвердження. Виявлено порушення вимог Закону України «Про теплопостачання» в діяльності комунальних підприємств області.
В ході перевірок виявлено факт вчинення кримінально-карного діяння службовими особами комунального підприємства. Знам’янською міжрайонною прокуратурою за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, порушено кримінальну справу відносно службових осіб Знам'янського комунального підприємства теплових мереж за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму близько 780 тис. грн.
Крім того, поточного року вже скеровано до суду дві кримінальні справи. Світловодським міжрайонним прокурором – порушену за фактом службової недбалості посадових осіб КП «Світловодський міський водоканал» під час отримання коштів з державного бюджету в сумі 160 тис. грн. А Знам’янською міжрайонною прокуратурою - за фактом службової недбалості службовими особами Знам'янського міського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, що спричинило матеріальну шкоду бюджету в розмірі 94 тис. грн.

За результатами перевірки порушено кримінальну справу, внесено 25 подань та принесено 16 протестів, за результатами розгляду яких відшкодовано 303 тис. грн., а до відповідальності притягнуто дві особи.
Про результати прокурорських перевірок та ті порушення , які було виявлено в ході її проведення поінформовано обласну державну адміністрацію та обласну раду. Крім того, підготовлено інформаційні листи міжміськрайпрокурорам про посилення правозахисної діяльності з цього питання.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool