Прокуратура перевірила роботу установ державної кримінальної виконавчої служби на Кіровоградщині

Березень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства в органах та установах ДКВС України області, щодо визначення засудженим особам виду колонії, направлення чи переведення їх для відбування покарання.

У ході перевірок виявлено факти неналежної роботи Комісії ДУ «Кропивницька УВП № 14». Зокрема, через неналежну організацію роботи комісії, самоусунення її членів від виконання посадових обов’язків допускаються грубі порушення законодавства.

Як приклад, в зв’язку з тим, що працівник медичної частини не вивчає матеріали особових справ, засудженому інваліду, якому ампутовано культі обох кінцівок та який без сторонньої допомоги пересуватися не в змозі, визначено виправну колонію середнього рівня безпеки для осіб, раніше засуджених до позбавлення волі. Хоча відповідно до законодавства засуджені вказаної категорії відбувають покарання у спеціалізованих установах виконання покарань. Адміністрацією жодних дії, спрямованих на отримання наряду на етапування засудженого до відповідної установи не зроблено та допущено порушення десятиденного терміну направлення засудженого для відбування покарання.

Також встановлено, що адміністрацією УВП № 14 допускаються порушення вимог ст. 87 КВК України. Так, працівниками відділу спецчастини Установи підготовлено справи засуджених для їх відправки етапом до установ відбування покарання, однак фактично вказані засуджені відправленні не були.
На усунення виявлених порушень до Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації

Міністерства юстиції України внесено вказівку, щодо усунення виявлених порушень.
Загалом, за результатами проведених перевірок прокурорами внесено 3 документи прокурорського реагування з метою усунення порушень вимог законодавства.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool