Прокуратура Кіровоградщини на захисті прав і свобод неповнолітніх

Січень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 843 | Коментарі: 0

Враховуючи загальновідому істину про те, що діти – майбутнє нашої держави, усвідомлюючи велике суспільне значення нагляду за додержанням законів про захист прав і свобод неповнолітніх, органами прокуратури області проводиться систематична й відповідальна робота в даному напрямку.

Завдяки копіткій і цілеспрямованій діяльності прокурорами Кіровоградщини протягом минулого року поновлено права понад 8 тисяч дітей. На користь даної малозахищеної верстви населення відшкодовано понад 400 тис. грн. Притягнуто до відповідальності понад 500 посадових осіб, з яких 27 – посадовців органів державного контролю.
Останнім часом, після введення в дію змін до Закону України «Про прокуратуру», за результатами перевірок до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 5 кримінальних правопорушень у сфері охорони дитинства (2 – за ознаками злісного невиконання батьківських обов’язків по догляду за дітьми та 3 – відносно працівників правоохоронних органів).
Насамкінець додамо, що завдяки організуючій та наглядовій діяльності прокуратури щодо стану додержання законодавства про попередження бездоглядності та злочинності в підлітковому середовищі, наразі в області спостерігаються позитивні зміни в напрямі подолання цього негативного явища, зокрема, знижується рівень підліткової злочинності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool