Прокуратура інформує

Серпень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1468 | Коментарі: 0

Прокуратурою області проведено перевірку додержання вимог законодавства територіальним управлінням державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Кіровоградській області. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

У даному разі увага прокуратури акцентувалася на додержанні Територіальним управлінням Держгіпромнагляду України по Кіровоградській області вимог законодавства при притягненні громадян до адміністративної відповідальності.
Встановлено численні порушення при складанні протоколів про адміністративні правопорушення та винесені постанов у правах. Вони не завжди відповідають вимогам ст..256 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, не завжди належним чином зазначається місце і час вчинення правопорушення. Відсутня інформація про те, коли було складено протоколи. Є випадки, коли правопорушнику не роз’яснюються його права. Особа неналежним чином інформується про час та місце розгляду справи. Інколи зі змісту протоколу навіть важко розібратися у чому ж полягає суть вчиненого правопорушення тощо.
Більше того, виявлені випадки фальсифікації протоколів та постанов про накладення адмінстягнень.
Неналежним чином здійснюється контроль за правильним і своєчасним виконанням постанов про накладення стягнень та недодержуються строки і порядок їх виконання.
Наразі прокуратурою області скеровано подання на адресу начальника Територіального управління Держгіпромнагляду України по Кіровоградській області. Документ містить вимогу невідкладного вжиття дієвих заходів до усунення вищезазначених порушень чинного законодавства, причин і умов, що їм сприяють.
Подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool